38 άτομα από το Παλαίκαστρο θετικά – Με κορονοϊό νεφροπαθής που έκανε αιμοκάθαρση στο ΓΝΑΝ

Συναγερμός στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου

Ολοκληρώθηκαν τα rapid test που έγιναν σήμερα για δεύτερη ημέρα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας. Σήμερα Τετάρτη έγιναν 206 τεστ από τα οποία 8 ήταν θετικά. Έτσι, ο συνολικός αριθμός θετικών σε κορονοϊό που έχουν διαπιστωθεί στο Παλαίκαστρο ανέρχεται σε 38 άτομα, όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη. Τεστ κορονοϊού δεν θα διεξαχθούν άλλη ημέρα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Θυμίζουμε ότι στην Τοπική Κοινότητα Παλαικάστρου έχουν υποβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την απόφαση, το σκληρό lockdown έχει τεθεί σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 και για δέκα ημέρες.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19,  έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  1. Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  2. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  3. Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  4. Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Κρήτης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Κρήτης ς  για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθείΤην επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη 6-1-2021 και ώρα 06.00 για δέκα (10) ημέρες ήτοι έως και 15-1-2021 για την Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Θετική νεφροπαθής από το Παλαίκαστρο-Ελέγχεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝΑΝ

Τα στελέχη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό, μετά το θετικό κρούσμα που επιβεβαιώθηκε και αφορά νεφροπαθή γυναίκα που έκανε αιμοκάθαρση στη Μονάδα. Η γυναίκα ήταν κάτοικος Παλαικάστρου.

Σύμφωνα με την Ανατολή, μετέβαινε με ταξί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από το Παλαίκαστρο ακολουθώντας το πρόγραμμα αιμοκάθαρσης που της είχε οριστεί. Ωστόσο χθες, μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί με τα κρούσματα στον οικισμό του Παλαικάστρου, έγινε μοριακός έλεγχος και διαπιστώθηκε πως η αιμοκαθαρόμενη γυναίκα είναι θετικό κρούσμα κορονοϊού. Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό στη Μονάδα, δεδομένου ότι αιμοκαθαρόμενοι και προσωπικό πρέπει να ελεγχθούν.

Να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται να γίνουν τεστ και σε άλλα πρόσωπα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα δεν ήταν μόνη στο ταξί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί