Θετική στον Covid-19 γυναίκα που επέστρεψε από το Ντουμπάι

Το πρώτο κρούσμα ανάμεσα στο πλήθος ταξιδιωτών στο Ντουμπάι εντοπίστηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα που πέρασε τις γιορτές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην αραβική χώρα, όπου δεν ισχύουν μέτρα «λουκέτου» και τα μαγαζιά λειτουργούν κανονικά, έσπευσαν τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως και από τη χώρα μας, προκαλώντας σάλο για την επιλογή να αλλάξουν το έτος με πολυτελή πάρτι εκτός των συνόρων, την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες γιόρτασαν στα σπίτια τους, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μάλιστα, αρκετοί δεν δίστασαν να αναρτήσουν τις φωτογραφίες από τη διασκέδασή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκείνες του Πέτρου Κωστόπουλου και του Στέφανου Τσιτσιπά να προκαλούν πάρτι στο Twitter με πολλούς να αναρωτιούνται πώς βρέθηκαν εκεί οι Έλληνες συμπολίτες μας.

Σημειώνεται ότι σοβαρές ανησυχίες εγέρθηκαν από τις εικόνες συγχρωτισμού, που παρατηρήθηκαν, παρά την πανδημία, τόσο στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι στο Ντουμπάι όσο και στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Όμως, με εντολή Χαρδαλιά οι Έλληνες, που ξεκίνησαν να επιστρέφουν προχθές από το εμιράτο θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid τεστ (τα οποία ο ΠΟΥ δεν θεωρεί έγκυρα για διαγνωστικούς σκοπούς) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για τρεις και όχι 14 μέρες. 

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις εικόνες Ελλήνων που πέρασαν τις μέρες των εορτών σε χώρες του εξωτερικού όπου δεν ισχύουν αυστηρά μέτρα «πέταξε αετό» υποστηρίζοντας πως το τεστ και η καραντίνα αποφασίστηκαν «όχι για να αποτρέψουμε τους Έλληνες φοιτητές που θα έρχονταν από το εξωτερικό αλλά κυρίως τους Έλληνες, που επειδή δεν θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχοβα ή σε άλλα κοσμικά θέρετρα θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό. Επομένως η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούργιο και θα μπουν σε καραντίνα όσοι επιστρέψουν. Οι περιορισμοί δεν είναι μόνο για αυτούς που δεν μπορούν να φύγουν είναι για όλους».

Τα ΗΑΕ, πάντως, μπορεί να θεωρούνται covid free, ωστόσο καθημερινά ανακοινώνουν περισσότερα από 1.500 κρούσματα. Την Πρωτοχρονιά δε επιβεβαίωσαν ρεκόρ 1.859 μολύνσεων και 1.963 τη δεύτερη μέρα του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί