Τέσσερα κρούσματα στην Ελλάδα από το «ξεφάντωμα» στο Ντουμπάι

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν τέσσερις από τους Έλληνες που ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για τις γιορτές.

Το πρώτο κρούσμα

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που ήρθε από το Ντουμπάι ήταν γυναίκα, η οποία είναι κάτοικος Αθηνών και το τεστ της βγήκε θετικό. Την παρέλαβε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βαν της Πολιτικής Προστασίας και την μετέφερε στο σπίτι της, όπου θα μείνει σε καραντίνα για 14 μέρες.

Ακόμα ένας ταξιδιώτης, που επέστρεψε στην Ελλάδα από το Ντουμπάι, βρέθηκε θετικός και μεταφέρθηκε με βαν του ΕΟΔΥ στο σπίτι του, όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 10μέρες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μέχρι το μεσημέρι και ενώ η διενέργεια των τεστ συνεχίζεται, είχαν εντοπιστεί συνολικά τέσσερα κρούσματα.

Επιστρέφουν κι άλλοι Έλληνες

Σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, επιστρέφουν από το Ντουμπάι κι άλλοι Έλληνες, οι οποίοι αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ και θα μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτοχρονιά, τα Ηνωμένα Ααραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας (1.856), νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες 15 μέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί