Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η συζήτηση για το εμβόλιο της Moderna

Ο EMA ανέφερε ότι δεν θα προβεί σήμερα σε καμία περαιτέρω ανακοίνωση

Η συνεδρίαση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση σχετικά με το εμβόλιο της Moderna σήμερα Δευτέρα και πρόκειται να συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου.

Ο EMA δεν πρόκειται να προβεί σήμερα σε καμία περαιτέρω ανακοίνωση, αναφέρει ο Οργανισμός στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή του EMA συγκάλεσε τη σημερινή συνεδρίαση εκτάκτως, καθώς αρχικά προγραμματιζόταν να λάβει χώρα την Τέταρτη. 

Δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές γιατί δεν υπήρξε απόφαση. 

«Έτσι έχουν τα πράγματα, φυσικά ελπίζαμε για κάτι περισσότερο, αλλά ξέραμε ότι θα ήταν αδύνατον να απαντηθούν λεπτομερώς όλα τα ερωτήματα στη διάρκεια μιας συνάντησης», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ολλανδικής αρχής για τα φάρμακα. 

«Ελπίζω να υπάρξει απόφαση την Τετάρτη. Αλλά ακόμη δεν ξέρω».

Ο Οργανισμός έχει θέσει προθεσμία μέχρι τις 12 Ιανουαρίου σχετικά με το αν θα εγκρίνει για χρήση το εμβόλιο της Moderna. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου.

Σε συζητήσεις με Pfizer/BioNTech η Κομισιόν

Επιπλέον, σε συζητήσεις με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την παραγγελία επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται η Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπός της. «Η Επιτροπή εξετάζει αν υπάρχει τρόπος να προστεθούν περισσότερες δόσεις σε εκείνες που έχουν ήδη παραγγελθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει 300 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί