Προς “μικροαστούς”… Ενταύθα (Ξεβλαχεμένους και μη)

Του Μιχάλη Τζανάκη

Λοιπόν μικροαστέ μεμψίμοιρε,
Πολύ φασαρία κάνεις, πότε με το αν νοσταλγώ το Μπάντεν-Μπάντεν, πότε με το ρεβεγιόν μου στο Ντουμπάι, πότε με τα εκατομμύρια που σκορπώ δεξιά-αριστερά για να κάνω το «κομμάτι» μου!
Εσύ τι πρόβλημα ακριβώς έχεις; Ζήλεια; Κακεντρέχεια; Έλλειψη κατανόησης της γκλαμουριάς μου; Για ποιον λόγο ακριβώς δυσφορείς; Για τα sms που στέλνεις για να βγεις απ’ την εξώπορτά σου και τα 300άρια των προστίμων; Δε σε φτάνουν τα «επιδοματάκια» που τσιμπάς κι έχεις κλειστό το μαγαζάκι σου; Ίσα κι όμοια είμαστε ρε; Από πότε;
Αφού θα πας και θα με ξαναψηφίσεις, όσο και να σε φεσώσω! Θα με χειροκροτήσεις ξανά σε πρώτη ευκαιρία, γιατί μου βγάζεις γλώσσα; Τι ακριβώς δεν σου αρέσει; Διακόσια χρόνια δεν έμαθες ραγιαδάκο; Αλλά έννοια σου και θα σου μάθω εκ νέου την «ιστορία» σου από το 1821 και μετά! Θα τα πληρώσεις αυτά τα «μαθήματα» ιστορίας λίγο παραπάνω, αλλά έτσι είναι οι εξειδικευμένες «επιτροπές»! Δεν έμαθες, «βλαχαδερέ» μικροαστέ, από το 2004;
Δεν σού άρεσε και τότε; Για θυμήσου! Μια χαρά πέρασες, το ίδιο θα περάσεις και τώρα! Και θα πληρώσεις τα «μαθήματα» ιστορίας και τα επιδόματα που σου δίνω εσύ θα πληρώσεις, και το εμβόλιο ρε θα το πληρώσεις! Κι αν δεν μου τα δώσεις θα στα πάρω εγώ! Έχω τον τρόπο∙ πάντα τον είχα!
Είσαι λίγο κομπλεξικός ε; αλλά πώς να μην είσαι! Δεν καπνίζεις πούρο δε συχνάζεις σε κότερα, δεν είσαι κριτής σε τάλεντ-σόου, δεν συχνάζεις στα «Μέγαρα» και τα φιλανθρωπικά γκαλά κι όμως έχεις άποψη! Άποψη για το πού θα κάνω ρεβεγιόν, εγώ ο γκλαμουράτος «ξεβλαχιστής» σου!
Ευτυχώς δηλαδή -κι είναι το μόνο θετικό που έχεις ημιμαθή «μικροαστέ»- που έχεις δικαίωμα ψήφου! Και νομίζεις πως έχεις ρόλο και στη δημοκρατία! Ευτυχώς που έχεις και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και μπορείς να πληρώνεις στις τράπεζες χαράτσια για να τα δανείζομαι εγώ για το ρεβεγιόν μου!
Λοιπόν, σε προειδοποιώ μην ασχοληθείς ποτέ πια πού κάνω ρεβεγιόν, πόσα σε φεσώνω σε «μεγάλους ή μικρούς περιπάτους»! καλό είναι να περιοριστείς στη θέση και το ρόλο σου! Πάρε σκύλο να βγεις μισή ώρα τη μέρα, δες κανένα ριάλιτι, κανένα «σόου», μάθε καμιά συνταγή μαγειρικής, κρίνε κανένα τηλεπροξενιό και άσε να κάνω όπου γουστάρω ρεβεγιόν! Δημοκρατία δεν έχουμε άλλωστε(!!!)

Δείτε επίσης: Αθήνα-Ντουμπάι: Για να… ξεβλαχέψετε

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί