Ηχητικό καταγράφει τον Τραμπ να πιέζει αξιωματούχο της Τζόρτζια να αλλάξει το αποτέλεσμα της κάλπης

«Φωτιές» ανάβει στον Ντόναλντ Τραμπ ηχητικό αρχείο που τον καταγράφει τη στιγμή που πιέζει ανώτερο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια να αλλάξει το αποτέλεσμα της κάλπης στην πολιτεία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως φαίνεται από τα σημεία της συνομιλίας που έδωσε στη δημοσιότητα η Washington Post, στο τετράωρο τηλεφώνημά του με τον γενικό γραμματέα της Τζόρτζια Μπραντ Ραφενσμπέργκερ, πιέζει ώστε να βρεθούν οι απαιτούμενες ψήφοι ώστε να ανατραπεί η ήττα του στην κομβικής σημασίας πολιτεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, Ρεπουμπλικάνου, Ρεφενσμπέργκερ, ο Τραμπ απείλησε τον ανώτερο αξιωματούχο ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την WP ο Ρεφερνσμπέργκερ αρνείται τις πιέσεις του προέδρου και του απάντησε ότι βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας που έχουν ήδη απορριφθεί.

«Οι πολίτες της Τζόρτζια είναι θυμωμένοι, οι πολίτες της χώρας είναι θυμωμένοι» φέρεται να λέει ο Τραμπ και να προσθέτει «δεν υπάρχει τίποτα το κακό, εεε, στο να πεις ότι έκανες επανακαταμέτρηση».

«Κοίτα το μόνο που θέλω είναι αυτό. Θέλω να βρω 11.780 ψήφους που είναι μία παραπάνω από αυτές που έχουμε, επειδή κερδίσαμε την πολιτεία» φέρεται να λέει ο Τραμπ επιμένοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χάσει τις εκλογές της Τζόρτζια.

Απειλώντας περαιτέρω τον αξιωματούχο ο Τραμπ δηλώνει «ξέρεις τι έχουν κάνει και δεν το καταγγέλλεις. Ξέρεις ότι αυτό είναι ποινικό αδίκημα και ξέρεις ότι δεν μπορείς να το αφήσεις. Είναι ένα μεγάλο ρίσκο».

Στο τηλεφώνημα φέρονται να είναι παρόντες ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους και η Κλέτα Μίτσελ, Ρεπουμπλικανή δικηγόρος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Guardian ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Ράφενσμπέργκερ «παιδί», «άτιμο ή ανίκανο» και «ηλίθιο».

Το μόνο που έχει διαρρεύσει από τα λόγια του αξιωματούχου της Τζόρτζια είναι η απάντηση «κύριες πρόεδρο το πρόβλημα είναι ότι έχετε λάθος στοιχεία».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει ακόμη στο δημοσίευμα, ενώ ούτε και το γραφείο του Ραφενσμπέργκερ έκανε κάποιο σχόλιο. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζο Μπάιντεν και τους συνεργάτες του.

Σήμερα το απόγευμα, μάλιστα, ο Τραμπ επιτέθηκε προς τον Ρεφενσμπέργκερ κατηγορώντας τον ότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την εκλογική νοθεία, με τον αξιωματούχο να του απαντά ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια και πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί