Στη Βρετανία επιτρέπουν συνδυασμό εμβολίων για να βγει η δοσολογία

Τη δική της στρατηγική χαράζει η Βρετανία αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, μιας και η χώρα βρίσκεται ξανά στο έλεος του κορονοϊού και απαιτούνται δραστικά μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να προσφέρουν ασφαλή συμπεράσματα, οι υγειονομικές αρχές θα επιτρέπουν σε πολίτες να λάβουν δόσεις από διαφορετικά εμβόλια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα εάν έχουν λάβει δόση από συγκεκριμένο εμβόλιο και την επόμενη φορά αυτό δεν είναι διαθέσιμο τότε θα μπορούν να λάβουν δόση από διαφορετικό εμβόλιο.

Ο Μάρεϊ Ράμσεϊ, επικεφαλής του εμβολιαστικού τομέα, αναφέρει, σύμφωνα με το Reuters, ότι αυτό θα συμβαίνει σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις και πως δεν είναι βασική οδηγία της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει δώσει έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer/Biontech και της AstraZeneca. Και τα δύο προϊόντα δίδονται σε δύο δόσεις, αλλά δεν έχουν κατασκευαστεί για να αναμειγνύονται.

Στις νέες οδηγίες αναφέρεται ότι παρά το ότι πρέπει να γίνεται προσπάθεια να συμπληρώνεται η απαιτούμενη δοσολογία με το εμβόλιο της ίδια εταιρείας, εάν ο ασθενής βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο, οι δόσεις μπορούν να διαφέρουν.

Η χώρα άλλωστε έχει προκαλέσει αντιδράσεις αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες τόσο με την βιασύνη να δώσει έγκριση στα δύο εμβόλια όσο και με την απόφαση να καθυστερήσει τη χορήγηση της δεύτερης δόσης έτσι ώστε να λάβουν την πρώτη δόση όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται.

Στη Βρετανία ο κορονοϊός «σαρώνει» με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα τη μέρα, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποφασίσει την επανενεργοποίηση νοσοκομείων εκτάκτου ανάγκης που είχαν κατασκευαστεί στις αρχές της πανδημίας για να αντιμετωπιστεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, χθες, ανακοινώθηκε ότι και τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, παρά τις αρχικές εξαγγελίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί