ΗΠΑ: Η Γερουσία ακύρωσε το βέτο του Τραμπ για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Η Τουρκία θα πρέπει να δώσει πίσω τους πυραύλους ή να μην τους χρησιμοποιήσει ώστε να ακυρωθούν οι κυρώσεις

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Γερουσία των ΗΠΑ, βρήκε την απαραίτητη πλειοψηφία που απαιτείτο ώστε να ακυρωθεί το βέτο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το αμυντικό νομοσχέδιο, που προβλέπει μεταξύ άλλων, κυρώσεις προς την Τουρκία, για την αγορά των S-400.

Ουσιαστικά, η Τουρκία θα πρέπει να δώσει πίσω τους πυραύλους ή να μην τους χρησιμοποιήσει ώστε να ακυρωθούν οι κυρώσεις προς την χώρα.

Η Γερουσία που ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα συναντήθηκε κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας πρωτοχρονιάτικης συνεδρίασης για να παρακάμψει το βέτο του Τραμπ για ένα τεράστιο αμυντικό νομοσχέδιο, ύψους 740 δισ. δολαρίων, το οποίο συμπεριλαμβάνει και κυρώσεις προς την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, και οι θετικές ψήφοι ξεπέρασαν το απαιτούμενο ποσοστό των 2/3 που χρειάζονται, γράφει το The Hill.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη παράκαμψη βέτο, επί προεδρίας Τραμπ και μάλιστα, λίγες μέρες πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο Τζο Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί