Πότε ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα click away

Κλειστά σήμερα Πρωτοχρονιά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα, όπως και το Σάββατο, καθώς τη 2η μέρα του χρόνου οι υπεραγορές κάνουν απογραφή.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα μπορούν να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Στην σχετική ΚΥΑ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.

Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Με δεδομένο πως η λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή είναι προαιρετική, συστήνεται οι πολίτες να τηλεφωνούν στα κατά τόπους καταστήματα, προκειμένου να βεβαιωθούν πως θα είναι ανοιχτά προτού μεταβούν σε αυτά.

Σε κανονικούς ρυθμούς θα επιστρέψουν όλες οι αλυσίδες υπεραγορών από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Προαιρετική λειτουργία και των καταστημάτων – με click away – την Κυριακή

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00, βάσει της απόφασης Δ1.α/Γ. Π.οικ 83978 – ΦΕΚ 5791/30-12-2020, όπως ενημέρωσε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΕΣΑ) τους εμπόρους και τους καταναλωτές.

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών εύχονται το τέλος της υγειονομικής κρίσης να μας βρει όλους ενεργούς, χωρίς απώλειες και το 2021 να μας δώσει την ελπίδα για πολλές και καλύτερες δουλειές, στη νέα ψηφιακή εποχή ανάπτυξης του εμπορίου», ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση ο ΕΣΑ.

Υπενθυμίζεται, πως για τη μετάβαση είτε σε σούπερ μάρκετ είτε σε κατάστημα για αγορές με τη μέθοδο του click away, απαιτείται αποστολή SMS στον κωδικό 2 στο 13033.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί