Νέα κραυγή απόγνωσης των εμπόρων της Κρήτης: «Να ανοίξει η αγορά και τα καταστήματα του νησιού»

Με νέα της επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνη Γεωργιάδη, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, εκφράζει την απόγνωση των επιχειρηματιών στην Κρήτη, ενώ παράλληλα ζητά να ανοίξει η αγορά του νησιού.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογο αίτημα είχε απευθύνει και πριν από λίγες ημέρες.

Δείτε: Έμποροι Κρήτης προς Μητσοτάκη: «Δεν αντέχουμε άλλο, ανοίξτε τα μαγαζιά»

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

                                             Σε συνέχεια των επιστολών μας με αρ. πρωτ. 9398 στις 14/12/2020 & με αρ.πρωτ. 9405  στις 18  Δεκεμβρίου  2020,  η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κρήτης με έντονο προβληματισμό, αγωνία αλλά και απόγνωση, σας παρακαλούν να στηρίξετε το δίκαιο αίτημα μας,  να ανοίξει η αγορά και τα καταστήματα στη Κρήτη από 150 τ.μ και κάτω, στις 7 Ιανουαρίου του 2021, με αίσθημα ευθύνης και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με δεδομένο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί μας μετά τις νέες επίσημες ανακοινώσεις είναι μηδενικό.

Η μέθοδος του click away, εξυπηρέτησε μόνο τα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές. Γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μικρά καταστήματα με αυτή την απότομη καταστροφή, δεν έχουν προσαρμόσει τη λειτουργία τους στα δεδομένα της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Οπότε εκ των πραγμάτων  δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν. Στο σύνολο της Κρήτης, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, είμαστε 70% κάτω.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

                                             Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη κι αν παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών. 

Το Λιανικό Εμπόριο  επιβάλλεται  να κρατηθεί.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νέα κραυγή απόγνωσης των εμπόρων της Κρήτης: «Να ανοίξει η αγορά και τα καταστήματα του νησιού»”

  1. Avatarο θάνατος του εμποράκου

    Κάποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι πήραν ως δώρο χριστουγέννων την “οικειοθελή” τους παραίτηση με εξώδικο από δικαστικό επιμελητή, επειδή αρνήθηκαν να εργάζονται και να είναι σε εικονική αναστολή ή να δίνουν στον εργοδότη τα χρήματα της αναστολής….Και το αφεντικό τους έβγαλε έξω με τις κλωτσιές (κυριολεκτικά θα σήκωναν και χέρι)… Αυτή είναι η κατάσταση του εμπορίου και των ελεύθερων επαγγελμάτων. Μερικές φορές ο εμποράκος προτιμά να φάει τον υπάλληλό που του δούλευε, μήπως και σωθεί ο ίδιος.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί