Καταστροφές στην εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους «ράμπο» του Χρυσοχοΐδη καταγγέλλουν οι φοιτητές

“Μας έλεγαν να μπούμε στα δωμάτιά μας. Απ’ όπου περνούσαν έσπαγαν”

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία, κατά την πρωτοφανή εισβολή στην Α΄ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.

Δείτε: Αστυνομική εισβολή στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή μελών των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ, των ΕΚΑΜ, της σήμανσης και της δίωξης ναρκωτικών, ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί, πιάνοντας στον ύπνο όσους οικότροφους βρίσκονταν μέσα, ενώ σημειώθηκαν και ζημιές κατά την εισβολή των αστυνομικών.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία ενημερώνει ότι συνέλαβε συνολικά 8 άτομα, εκ των οποίων οι 7 δεν έχουν την ιδιότητα του φοιτητή και αναφέρει ότι οι συλλήψεις έγιναν για κατάληψη χώρων αλλά και για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν 5 Έλληνες και μια αλλοδαπή «που είχαν καταλάβει και διέμεναν παράτυπα στους παραπάνω χώρους». Επίσης, σε άλλους χώρους συνελήφθησαν δύο Έλληνες, όχι φοιτητές, για μικροποσότητες κάνναβης και άλλων ουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί αστυνομική επιχείρηση, σε (27) χώρους, που τελούσαν υπό κατάληψη, στην Α΄ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού Λειτουργού, συνελήφθησαν (6) άτομα, (5) ημεδαποί άνδρες και αλλοδαπή, που είχαν καταλάβει και διέμεναν παράτυπα στους παραπάνω χώρους.

Σημειώνεται ότι από τους (6) συλληφθέντες, οι (5) δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή, ενώ άπαντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο δακτυλοσκόπησή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κ.α.), αντιασφυξιογόνος μάσκα, (5) ξύλινα καδρόνια, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα ημεδαπού.

Τα κατασχεμένα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελικού Λειτουργού, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face».

Παράλληλα σε άλλο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) γραμμάρια κάνναβης.

Σημειώνεται ότι και οι δύο παραπάνω συλληφθέντες δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι (8) συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παραβίασαν μέχρι και δωμάτια εστιακών

Πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρουν οι αστυνομικοί παραβίασαν μέχρι και δωμάτια εστιακών, σπάζοντας πόρτες, ενώ προξένησαν φθορές και στον χώρο των πολιτιστικών ομάδων, όπου έσπασαν την πόρτα και πήραν έναν φορητό υπολογιστή και έναν σκληρό δίσκο.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άλλες καταγγελίες στα social media αναφέρουν ότι από το drone της ΕΛ.ΑΣ. έπαιζε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο διέταζε τους φοιτητές να μείνουν στα δωμάτιά τους και να μην βιντεοσκοπούν το περιστατικό ή να τραβούν φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα των εστιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο, έπειτα από κινητοποίηση διαμαρτυρίας των φοιτητών και καταγγελίες ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε διακόψει τη σίτιση προκειμένου να εκβιάσει τη λήξη των κινητοποιήσεων.

«Μας έλεγαν να μπούμε στα δωμάτιά μας. Απ’ όπου περνούσαν έσπαγαν»

«Ξυπνήσαμε από τον θόρυβο. Αμέτρητοι αστυνομικοί από διαφορετικές ομάδες κοπανούσαν πόρτες, τοίχους…. Μας έλεγαν να μπούμε στα δωμάτιά μας. Απ’ όπου περνούσαν έσπαγαν». Ο Παναγιώτης είναι φοιτητής και μένει στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια, όπου το πρωί έγινε έφοδος δυνάμεων των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και της Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία και εισαγγελέα.

Ο φοιτητής περιέγραψε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα το τρομακτικό πρωινό της Τετάρτης.  Όπως τόνισε «προσήγαγαν όσους διαμένουν σε καταλήψεις στέγης, τις οποίες έχει νομιμοποιήσει ο σύλλογος» και διευκρίνισε ότι οι καταλήψεις δεν έχουν γίνει σε δωμάτια, αλλά σε ανεκμετάλλευτους χώρους, όπως είναι οι αποθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί