Εικόνες ντροπής από τους βανδαλισμούς της ΕΛ.ΑΣ. κατά την εισβολή στις φοιτητικές εστίες (Φωτογραφίες)

Αποχώρησαν πριν από λίγο οι αστυνομικές δυνάμεις. Οκτώ συλλήψεις σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών υπό τον φόντο της γενικής κατακραυγής που έχει δημιουργήσει με τα εμβόλια-ρουσφέτια η ίδια η κυβέρνηση. Εκτεταμένες καταστροφές καταγγέλλουν οι φοιτητές. Στις πολιτιστικές ομάδες ανήκουν τα υλικά που κατασχέθηκαν (λάπτοπ, σκληροί δίσκοι) και αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στο δελτίο της.

Δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλαν νωρίς το πρωί στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου που βρίσκεται στην οδό Ούλαφ Πάλμε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ καθώς βρίσκονται στους διαδρόμους των δωματίων. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί τους απέκλεισαν στα δωμάτιά τους και δεν τους άφηναν να βγουν έξω. Παράλληλα, προκάλεσαν πολλές φθορές στο κτήριο, σπάζοντας πόρτες δωματίων και εισβάλλοντας μέσα χωρίς παρουσία εισαγγελέα, ενώ  εισέβαλλαν και στον χώρο των πολιτιστικών ομάδων της εστίας (Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.) δημιουργώντας φθορές, σπάζοντας τζαμαρίες και κατασχοντας υλικά των ομάδων (λάπτοπ, σκληρούς δίσκους κλπ.)!

ΕΚΑΜ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εισέβαλαν στη φοιτητική εστία Ζωγράφου που βρίσκεται στην οδό Ούλαφ Πάλμε νωρίς το πρωί. Συμμετείχαν δυνάμεις από ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Δίωξης ναρκωτικών, παρουσία εισαγγελέα.

Με πρόσχημα ότι κάποια δωμάτια που φέρονται να είναι κατειλημμένα, προχώρησαν σε πρωτοφανείς πράξεις εκφοβισμού και καταστολής.

ΕΚΑΜ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΗΜΙΕΣ

Σύμφωνα με τις περιγραφές τους, έχουν κάνει άνω – κάτω πολλά δωμάτια φοιτητών.  Η εισβολή είναι πρωτοφανής αφού ποτέ ξανά δυνάμεις της αστυνομίας δεν είχαν εισβάλει σε φοιτητική εστία Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιστράτευσαν ακόμα και drone. Οι φοιτητές που είχαν βγει στα μπαλκόνια για να τραβήξουν φωτογραφίες, είδαν ξαφνικά να εμφανίζεται  drone με μεγάφωνο το οποίο έδινες εντολές: «μπείτε όλοι μέσα»!

ΕΚΑΜ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν και στο Facebook με το σχόλιο «Δύο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου επέλεξε το κράτος να μπουκάρει στις Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Αθηνών για να τις εκκενώσει.

Στην αρχή κόβεις το φαγητό, μετά το νερό, κ στο τέλος την δυνατότητα να μένεις δωρεάν. Η δυτική Αττική ήρθε πιο κοντά μας.»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου εστιακών φοιτητών, τους έχουν κόψει εδώ και καιρό τη σίτιση.

Δύο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου επέλεξε το κράτος να μπουκάρει στις Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Αθηνών για να…

Posted by Petros Maniatis on Tuesday, 29 December 2020

Η αστυνομία κάνει λόγο για επιχείρηση σε 27 χώρους «που τελούσαν υπό κατάληψη στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου». Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα έξι άτομα συνελήφθησαν, επειδή είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και τα άλλα δύο για ναρκωτικά. Στην κατοχή των τελευταίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Εικόνες ντροπής από τους βανδαλισμούς της ΕΛ.ΑΣ. κατά την εισβολή στις φοιτητικές εστίες (Φωτογραφίες)”

  1. Eleni

    https://www.efsyn.gr/dimitris-papaggelopoylos

    άρθρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην εφημερίδα των συντακτών. Αναφέρει και τη folliefolli, ακόμα έχω τα υπέροχα αντικείμενα που αγόραζα, ήταν από τα αγαπημένα μου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί