Πάνε προς άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να μειώνουν τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις

Να ανοίξουν τα σχολεία μέσα στον Ιανουάριο επιθυμεί η κυβέρνηση όπως ανέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρά τις όποιες επιφυλάξεις συνεχίζουν να έχουν οι ειδικοί οι οποίοι αναμένουν να εξετάσουν πρώτα και τα αποτελέσματα της εορταστικής περιόδου. Παρά το γεγονός πως τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν μειωθεί αισθητά τις τελευταίες ημέρες, οι ειδικοί, κόντρα στα θέλω της κυβέρνησης, ανησυχούν πως είναι νωρίς ακόμα να παρθούν τέτοιες αποφάσεις αφού πρέπει πρώτα να βεβαιωθούν ότι η επιδημία παρουσιάζει σημαντική κάμψη. 

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τους ακόμα και στις 8 Ιανουαρίου, ωστόσο, δε φαίνεται και διατεθειμένη μέχρι στιγμής να προβεί σε αλλαγές ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους, μειώνοντας για παράδειγμα τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ. 

Οι ειδικοί αναμένεται να κάνουν πάντως μια εκτίμηση της κατάστασης των γιορτών και στη συνέχεια να λάβουν αποφάσεις. «Για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία» δήλωσε  το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αθανάσιος Τσακρής ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει στις 15 Ιανουαρίου. 

Θετικοί ως προς το άνοιγμα των σχολείων με την επιδιμιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα σήμερα είναι επίσης και ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος εξέφρασε την άποψη ν΄ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά μετά τις γιορτές αλλά και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας όμως από την πλευρά της ότι θα ήταν καλό ν΄ ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα.

Αντίθετα το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσάκρης, επέμεινε ότι «για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία», ορίζοντας για πιθανότερη ημερομηνία τις 15 Ιανουαρίου.

Και ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, σημειώνοντας πως «οι συναθροίσεις των πολιτών τα Χριστούγεννα μπορεί να αποβούν μοιραίες για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο στόχος είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε από τώρα να το σκεφτούμε, με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι θα επικρατεί στη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί