Οργισμένοι νοσηλευτές σε Κικίλια: «Δεν επαιτούμε, απαιτούμε, τα αυτονόητα από την Πολιτεία»

“Εκμεταλλεύεστε τις αρχές και τις αξίες των Νοσηλευτών”

Έκρηξη οργής από τους νοσηλευτές που κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό, επισημαίνοντας ότι τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους και εκμεταλλευόμενη τις αρχές και τις αξίες τους.

Αφορμή για την σκληρή, γεμάτη αγανάκτηση επιστολή, στάθηκε η επιλογή της κυβέρνησης για απευθείας διορισμό στο ΕΣΥ των επικουρικών γιατρών που βοήθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά όχι και των νοσηλευτών.

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ στην επιστολή της προς τον Βασίλη Κικίλια, «εξακολουθείτε να μην προχωράτε στις μονιμοποιήσεις των Νοσηλευτών, που είναι επικουρικό προσωπικό, όπως έχετε δηλώσει επανειλημμένως κι ας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Για τους Ιατρούς το κάνατε πράξη».

Και οι νοσηλευτές αναρωτιούνται «Ρωτάμε κύριε Υπουργέ γιατί δεν προχωρήσατε σε ανάλογη ρύθμιση και για τους Νοσηλευτές; Μήπως, γιατί μας θεωρείτε αναλώσιμους;».

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι οι κενές οργανικές θέσεις των νοσηλευτών παραμένουν διαχρονικά στοιχειωμένες και επικαλύπτονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του υπουργείου Υγείας ότι μέσω ΑΣΕΠ και μετά από ισχυρή μοριοδότηση, θα προχωρήσει η μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, ρωτά τον Βασίλη Κικίλια για ποιο λόγο επιλέγονται άλλες διαδικασίες για τους γιατρούς και άλλες για τους νοσηλευτές.

«Οι Νοσηλευτές εξακολουθούν να μάχονται και να στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετρώντας απώλειες και νοσώντας παράλληλα. Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συγκυρίες, σε σχέση με την έως τώρα πολιτική συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας, διαπιστώνουμε ότι εκμεταλλεύεστε τις αρχές και τις αξίες των Νοσηλευτών», επισημαίνουν στην επιστολή τους. 

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, ζητά άμεσα τη μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών που τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες που επιλέχθηκαν για τους επικουρικούς γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, υπάρχει πρόβλεψη για τον απευθείας διορισμό, μετά από αίτηση, σε οργανικές θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. (Επιμελητή Β’)σε Μονάδες Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν.Ν. των ιατρών με ειδικότητα Πνευμονολογίας –Φυματολογίας, Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας, Παιδιατρικής, Χειρουργική Παίδων, Χειρουργική, Εσωτερικής Παθολογίας, Νεφρολογίας(Πνευμονολόγων – Φυματιολόγων, Αναισθησιολόγων, οι οποίοι υπηρέτησαν εντός του 2020 ως επικουρικό προσωπικό στις προαναφερόμενες Μονάδες.

Οι νοσηλευτές καλούν τον υπουργό Υγείας να εντάξει άμεσα στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, την μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών όπως σε ανάλογη ρύθμιση εφαρμόσατε με τους Ιατρούς.
«Οι Νοσηλευτές δεν επαιτούν, απαιτούν, τα αυτονόητα από την Πολιτεία», σημειώνουν στην επιστολή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί