Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ κοντά στο Ζάγκρεμπ

Ένα παιδί νεκρό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μεταφέρει πληροφορίες για τραυματίες και ζημιές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 44 χιλιόμετρα μακριά από την κροατική πρωτεύουσα, στην ίδια περιοχή όπου χθες Δευτέρα είχε σημειωθεί σεισμός 5,2 Ρίχτερ ακολουθούμενος από ασθενέστερες δονήσεις.

Ένα παιδί νεκρό

Ένα παιδί είναι ο προσωρινός τραγικός απολογισμός από το χτύπημα του Εγκέλαδου νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ στην Κροατία, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και διακοπή της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών στην περιοχή.

Τοπικά μέσα έκαναν λόγο για τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσουν τον αριθμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέρρευσαν στέγες, προσόψεις κτιρίων ακόμα και ολόκληρα κτίρια.

Βίντεο δείχνουν ανθρώπους να ανασύρονται από τα ερείπια. Το τηλεοπτικό δίκτυο N1 μετέδωσε ότι στην πόλη Πέτρινια ένα γκρεμισμένο κτίριο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο. Διασώστες ανέσυραν ζωντανούς από τα ερείπια του κτιρίου έναν άνδρα και ένα παιδί, τους οποίους παρέλαβε ασθενοφόρο.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένα σπίτι η σκεπή του οποίου έχει καταρρεύσει, όμως ακόμη δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν τούβλα και σκόνη, ενώ επιστρατεύτηκε στρατός για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας.

Η τηλεόραση μετέδωσε ότι στην κωμόπολη Πετρίνια, ένα κτήριο κατέρρευσε πάνω σε αυτοκίνητο, ενώ πυροσβέστες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα ερείπια από το όχημα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένας άντρας ήταν πιθανώς μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα του σεισμού.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TV N1, η τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή έχει διακοπεί.

Το κτήριο του υπουργείου Υποδομών στο Ζάγκρεμπ έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα αλλά και στις γειτονικές Σερβία, Σλοβενία και Βοσνία.

Η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στην Ιταλία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι επικοινώνησαν με την πυροσβεστική, ιδιαίτερα από την Τεργέστη και άλλες περιοχές της Ιταλίας, γειτονικές με την Κροατία.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Krešimir Kuk ο σημερινός σεισμός ήταν τουλάχιστον τριάντα φορές πιο ισχυρός από τον σεισμό του Μαρτίου.

Τον Μάρτιο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 27 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 5,3 βαθμών που σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί