ΗΠΑ: Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού η Καμάλα Χάρις

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις έλαβε σήμερα την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna για την Covid-19, προτρέποντας με την ευκαιρία αυτή όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θέλω να ενθαρρύνω όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί. Είναι σχετικά ανώδυνο. Γίνεται πολύ γρήγορα. Είναι ασφαλές», δήλωσε στις κάμερες, αφού έκανε την ένεση, σε ιατρικό κέντρο. «Ούτε που το αισθάνθηκα», είπε η Χάρις, που φορούσε μια πράσινη μάσκα προστασίας τη στιγμή του εμβολιασμού.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν στα μέσα Δεκεμβρίου τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία τους. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εμβολιάστηκαν δημοσίως, για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμπιστευθούν τα δύο εμβόλια που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, της Moderna και των Pfizer/BioNTech.

«Έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες. Επιστήμονες δημιούργησαν και ενέκριναν αυτό το εμβόλιο. Επομένως, προτρέπω όλον τον κόσμο: όταν έρθει η σειρά σας, εμβολιαστείτε. Το θέμα είναι να σώσετε τη ζωή σας και τη ζωή των μελών της οικογένειάς σας», κατέληξε η Χάρις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί