Τα πετσωμένα ΜΜΕ «βάφτισαν» πάρτι τον χορό κρατούμενου σε διάδρομο των φυλακών Κορυδαλλού

Ανθρωποι που είναι απομονωμένοι από τον περασμένο Μάρτιο σχεδόν χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς να μπορούν να δουν έστω πίσω από το τζάμι τους δικούς τους, τόλμησαν να τραγουδήσουν και να χορέψουν χωρίς μάσκα. Λες και δεν ζουν ο ένας πάνω στον άλλον τόσους μήνες τώρα σε όλες τις υπερπλήρεις φυλακές, χωρίς να έχουν προμηθευτεί τα ακριβοπληρωμένα αντισηπτικά και τις μάσκες της Σ. Νικολάου

Ενα μονόλεπτο βιντεάκι με έναν κρατούμενο που χόρευε τα Χριστούγεννα μόνος σε κάποιο διάδρομο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν αρκετό για να προκαλέσει την οργή των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Πανικοβλήθηκαν και έφριξαν κανάλια και sites των μεγάλων καλοταϊσμένων ομίλων όταν είδαν το «ξέφρενο πάρτι» των κρατουμένων στο «ξέφραγο αμπέλι» των φυλακών. Το «τρομακτικό» ενός λεπτού βίντεο για το οποίο έσπευσε να διατάξει ΕΔΕ το υπουργείο έδειχνε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στον διάδρομο στο οποίο -άκουσον άκουσον- τραγουδούσαν καμιά δεκαριά κρατούμενοι, ενώ ο ένας χόρευε (!) σπέρνοντας τρόμο και πανικό στα ευυπόληπτα στελέχη της «ενημέρωσης».

Ανθρωποι που είναι απομονωμένοι από τον περασμένο Μάρτιο σχεδόν χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς να μπορούν να δουν έστω πίσω από το τζάμι τους δικούς τους, τόλμησαν να τραγουδήσουν και να χορέψουν χωρίς μάσκα. Λες και δεν ζουν ο ένας πάνω στον άλλον τόσους μήνες τώρα σε όλες τις υπερπλήρεις φυλακές, χωρίς να έχουν προμηθευτεί τα ακριβοπληρωμένα αντισηπτικά και τις μάσκες της Σ. Νικολάου. Λες και δεν υφίστανται συνεχώς και χωρίς αφορμή τα αλλεπάλληλα και δίχως μάσκες «ντου» των δυνάμεων της τάξης Χρυσοχοΐδη-Νικολάου.

Η έντονη αυτή «αγανάκτηση» θύμισε ένα παρόμοιο «πάρτι» που δημοσιεύτηκε από τα ίδια μέσα το 2014 και είχε μεταξύ άλλων διευκολύνει τον τότε υπουργό Χ. Αθανασίου να αποφασίσει τη νομοθέτηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Γ Τύπου, όπου προφανώς τα Χριστούγεννα θα απαγορεύονται διά ροπάλου!about:blank

«Ούτε ένας σωφρονιστικός δεν ήταν εκεί για να επιβάλει την τάξη», συμπλήρωναν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των έντρομων δημοσιογράφων που αποφάσισαν να πανικοβάλουν λίγο ακόμα τους πολίτες. Το χειρότερο είναι ότι όποιος άνθρωπος είδε το βιντεάκι με τη μικρή αυτή υποτυπώδη διασκέδαση των εγκλείστων αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι και μόνο οι καλοί αυτοί χριστιανοί της δημοσιογραφίας κραυγάζουν πανικόβλητοι για την τρομακτική εικόνα ζητώντας εμφανώς να πέσουν κεφάλια.

Μόλις μία ημέρα πριν, όχι γλέντι αλλά μια άγρια συμπλοκή έγινε στις φυλακές Δομοκού μεταξύ ομάδων κρατουμένων.

Δείτε: Συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού – Τραυματίστηκαν κρατούμενοι

Η είδηση αυτή πέρασε στα ψιλά, μια και τώρα δεν υπάρχει ο Παρασκευόπουλος για να καταστεί υπεύθυνος αλλά ο Χρυσοχοΐδης που έχει την καταστολή ως Ευαγγέλιο. Το πιο ανατριχιαστικό στον τρόπο μετάδοσης αυτής της είδησης είναι ότι σύμφωνα ειδικά με το «Πρώτο Θέμα» αλλοδαποί επιτέθηκαν σε «Ελληνες Ρομά». Είναι σχεδόν μοναδική η αναφορά από το συγκεκριμένο μέσο στο γεγονός ότι οι Ρομά είναι Ελληνες πολίτες, μια και συνήθως οι ειδήσεις του όταν αναφέρονται σε παραβατικούς Ρομά ποτέ δεν βάζουν δίπλα στην αναφορά το Ελληνας ή Ελληνίδα.

Το μεγαλείο της υποκρισίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μαζί μας και αυτά τα Χριστούγεννα μαζί με άλλα 18,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ Πέτσα. Οσο για τους κρατούμενους που τόλμησαν να τραγουδήσουν και τους σωφρονιστικούς που δεν επέβαλαν την «τάξη», μαύρη μοίρα που τους έφαγε.

Αντα Ψαρρά, Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί