Τα εμβόλια και οι εμβολι(αηδίες)!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ας πάρουμε τα πράγματα έστω και τώρα στα σοβαρά. Ενέσκηψε ένας ιός που άλλαξε τις ζωές μας, ενώ κάποιες ζωές δεν τις άλλαξε απλώς, αλλά τις πήρε κιόλας. Η παγκόσμια κοινότητα αιφνιδιάστηκε και προσπάθησε με ορθόδοξους και ανορθόδοξους τρόπους να αντιμετωπίσει τις συνέπειες οι οποίες σε όλα τα επίπεδα ήταν εξαιρετικά αρνητικές.
Η επιστημονική κοινότητα αφυπνίστηκε και επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου να εφεύρει το εμβόλιο που θα φέρει την ανοσία και αυτό προσδοκούσε εξαρχής η παγκόσμια κοινότητα με τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς να πληθαίνουν σε πολλά επιμέρους θέματα που αφορούσαν τη διαχείριση του προβλήματος.
Μέχρι εδώ δεν υπάρχει καμιά «συνωμοσιολογία», καμιά ένσταση και όλα είναι θέμα κοινής λογικής. Στη χώρα μας η κυβέρνηση αντέδρασε καλώς ή κακώς άλλοτε με ορθόδοξο, άλλοτε με ανορθόδοξο κι άλλοτε με παραλογισμούς, αλλά θα δικαιολογήσουμε τις όποιες παλινωδίες λόγω του πρωτόγνωρου και του έκτακτου που κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο.
Σπέκουλα αναμφίβολα έγινε στ’ όνομα της πανδημίας, χρήμα πήγε και ήρθε και κρατάμε από αυτήν την περίοδο την προσπάθεια πλήρους χειραγώγησης των ΜΜΕ, όχι πρωτότυπο στις πρακτικές των εκάστοτε εξουσιών στη χώρα. Βέβαια από ένα σημείο και μετά το παιγνίδι άρχισε να «χοντραίνει» και οποιαδήποτε φωνή –και αναφέρομαι σε φωνές ειδικών και όχι αφερέγγυων σουλατσαδόρων του διαδικτύου- ήταν «συνωμοσιολόγοι» και «ψεκασμένοι», εκφράσεις που χρησιμοποίησε και ο κατά τ’ άλλα Χαρβρντομαθής πρωθυπουργός.
Έφτασε και η ώρα που η επιστημονική κοινότητα προχώρησε σε άλλο ένα επίτευγμα με την δυνατότητα να έχει στη διάθεση το επιθυμητό εμβόλιο για την ανοσία του πληθυσμού που τόσο επιζητούσαμε άπαντες. Καμιά συνωμοσιολογία ούτε εδώ, καμία ένσταση, καθώς οι λεπτομέρειες για το ποιος θα μπορεί να το κάνει και ποιος όχι, νομίζω ότι θα διευκρινιστεί σύντομα. Επομένως η παγκόσμια κοινότητα έχει στη διάθεσή της αυτό που ήθελε διακαώς έναν χρόνο τώρα με τις όποιες ενστάσεις και επιφυλάξεις είναι εύλογο και ορθό να υπάρχουν, οι οποίες σύντομα θα διευκρινιστεί αν ευσταθούν ή όχι.
Προφανώς λοιπόν, εφόσον πρέπει το εμβόλιο θα γίνει απ’ όσους πρέπει και μπορεί να γίνει.
Ερχόμαστε πάλι στην ελληνική γραφικότητα, όπου τα εκατομμύρια εμβόλια, γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες, κατόπιν δεκάδες χιλιάδες για να καταλήξει η πρώτη εισαγωγή να περιλαμβάνει δύο κιβώτια εμβόλια!!! Το παρακάμπτουμε κι αυτό, αφού εν καιρώ θα έρθουν σίγουρα περισσότερα, αφού δεν επιτυγχάνεται ανοσία προφανώς με δυο κουτιά εμβόλια.
Αλλά βρε παιδιά που ταΐζετε αφειδώς τα ΜΜΕ, δίνετε που δίνετε «γραμμή» κάντε το πιο σοβαρά ή έστω αληθοφανή. Το ζήσαμε παλιότερα και με το δημοψήφισμα, αλλά πραγματικά έλεος ! Την ιστορία με τις … πατάτες του Καποδίστρια την ξέρουν πλέον άπαντες…
«Πέρασε τα σύνορα το ψυγείο με τις δυο κούτες εμβολίων!»
«Φρουρείται από ειδικές δυνάμεις το πολύτιμο φορτίο».
«Δρακόντεια μέτρα για την μεταφορά των εμβολίων».
«Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Τέτοιες ανοησίες κι άλλες τόσες για να πείσουν για τι ακριβώς; Για την χρησιμότητα του εμβολίου; Λες και απευθύνονται σε κρετίνους! Έχουν σκεφτεί πως περισσότερο ανατροφοδοτούν την επιχειρηματολογία των «ψεκασμένων» και των «συνωμοσιολόγων» και ακολουθούν οι ίδιοι τέτοιες πρακτικές; Γιατί τι ποιο «συνωμοσιολογικό» από το να λες ότι «ειδικές μονάδες συνοδεύουν το φορτίο των εμβολίων»!
Και οι μνημειώδεις ανοησίες των ρεπορτάζ συνεχίζουν σε «έκτακτα» δελτία: «Εμβολιάστηκε ο τάδε ή ο δείνα» ανόητες πόζες των υπό εμβολιασμό προσώπων, άλλοι κάνοντας το σήμα της νίκης, άλλοι σε πόζες «ράμπο», άλλοι με την εικόνα ενός βιωμένου «θριάμβου» κι όλα αυτά σε μια προφανέστατη και χονδροειδή προπαγάνδα για κάτι που είναι πραγματικά βλακώδες να προπαγανδίζεται με τέτοιο τρόπο εκτός κι αν…
Εκτός κι αν θα είναι πρόσχημα να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια πάλι στους «καναλάρχες» για να αναδείξουν καθετί «υπέρκομψο»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί