Όλα είναι κακοστημένη επικοινωνία για την αυταρχική κυβέρνηση

Αν το ζήτημα δεν αφορούσε μια υγειονομική τραγωδία, τότε θα επρόκειτο για μια κακοστημένη κωμωδία. Η σκηνοθεσία, με την οποία ντύθηκε μόνο εδώ στη χώρα μας η άφιξη των πρώτων εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό, έλκυε τις επιρροές της από χαμηλού κόστους τηλεοπτικές παραγωγές, στις οποίες ο δημιουργός επιχειρεί να δημιουργήσει σασπένς πριν το απόλυτο φιάσκο.

Αν και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, θα περιγράψουμε τι έδειξαν οι χρυσοπληρωμένοι με κρατικό χρήμα τηλεοπτικοί σταθμοί. Μια ντουζίνα κάμερες και συνεργεία κάλυπταν την πορεία του φορτηγού ψυγείου από τον Προμαχώνα μέχρι τα κέντρα αποθήκευσης, ενώ περιπολικά με αναμμένους τους φάρους τους δημιουργούσαν το σόου. Τι κι αν το φορτηγό έκανε τη μακρά διαδρομή από το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα μόνο του; Στην χώρα μας η καθυστερημένη αντίληψη περί επικοινωνίας της εξουσίας με ένα λαό -υποτίθεται- αγνώμονα και αφελή, επιτάσσει τέτοια εικόνες.

Όταν εν τέλει το φορτίο έφθασε στον προορισμό του, οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες τις είχαν στραμμένες επίμονα στο άνοιγμα του φορτηγού. Όλοι και όλες, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας μέχρι τους αξιωματικούς της αστυνομίας κοιτούσαν σιωπηλοί, ώστε να υπηρετείται το επιβαλλόμενο σασπένς. Η πόρτα του φορτηγού άνοιξε και το φορτίο φάνηκε: Δύο κούτες σε μια παλέτα. Δύο.

Το κωμικό στοιχείο της θεατρικής επιθεώρησης δεν τελείωσε εκεί. Φωτογραφίες και φλας απαθανάτιζαν τις δύο κούτες, μακριά από το αναγκαίο ψύχος των -80 βαθμών Κελσίου και συνοδεία των πολιτικών που βρέθηκαν στην αποθήκη. Τα βλέμματα και η στάση των σωμάτων από ψευτο-αποφασιστική έως κουτσαβάκικη.

Ήταν ένα θέαμα αποτρόπαιο λόγω της γελοιότητάς του. Γιατί οι πάνω από 4.600 νεκροί δεν ξεχνιούνται από τέτοιες αθλιότητες. Γιατί η οικονομία διαλύεται από το σχέδιο εξόντωσης των φτωχών που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Γιατί η δημοκρατία μας γίνεται λάστιχο ανάλογα με τις ορέξεις των εξουσιαστών.

Το πρώτο φορτίο που κατέφθασε στην Ελλάδα περιλαμβάνει μόνο 9.750 εμβόλια. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τον μικρό αριθμό τους. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμο το κυβερνητικό σχήμα φέρουν προσωπικά και πολιτικά ακέραια την ευθύνη για το παιχνίδι που έπαιξαν -και συνεχίζουν να παίζουν- με τις ελπίδες του λαού. Υπόσχονται τη Γη της Επαγγελίας και κρύβουν πως ο εμβολιασμός του αναγκαίου 70% του πληθυσμού θα διαρκέσει το λιγότερο μέχρι το Φθινόπωρο. Κρύβουν πως η έξοδος από την πανδημία θα είναι μια μακρά δοκιμασία με μέτρα ενάντια στον συνωστισμό. Κρύβουν πως η πορεία προς την «Ελευθερία» -πόσο χυδαία η χρήση αυτής της λέξης από τους πρωτεργάτες του νέου ολοκληρωτισμού- θα είναι γεμάτη από περιοριστικά μέτρα και επακόλουθη φτώχεια και εξαθλίωση.

Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έγινε τέτοιο σόου. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν εκπονήσει ακόμα σχέδιο εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως συμβαίνει στην χώρα μας. Δε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης οι κυβερνώντες δεν χυδαιολογούν μιλώντας για επιτυχία πάνω από χιλιάδες νεκρούς και με την κοινωνία σε διαρκές πένθος.

Η κυβέρνηση προσβάλει την κοινωνία, λέει ψέματα, κρύβεται, εφαρμόζει άγρια μέτρα και αποτυγχάνει διαρκώς. Η μάχη για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός πρέπει να είναι διαρκής και ο έλεγχος και η κριτική ασφυκτική για την κυβέρνηση των αχρήστων. Ώστε την επαύριο να απαλλαχθεί ο λαός και από την πανδημία της ρεμούλας, του ρουσφετιού και της ανικανότητας.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί