Στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σχετικά με τις δημοκρατικές παραβιάσεις η Ελλάδα

Σε χειρότερη θέση ακόμη κι από την Ουγγαρία, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Γκέτεμποργκ

Σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μαζί με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά τις δημοκρατικές παραβιάσεις (democratic violations) τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ παράλληλα, κατατάσσεται διεθνώς, στη (χειρότερη) κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση την προστασία από τον ιό, μαζί με χώρες όπως η Τουρκία, την ώρα που η Ουγγαρία, βρίσκεται σε καλύτερη θέση.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η θέση της Ελλάδας  οφείλεται κυρίως σε σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου, σε διακρίσεις σε βάρος μειονοτήτων και σε καταχρηστικές συμπεριφορές των αρχών ασφαλείας.


Μιχάλης Κριθαρίδης (ΜέΡΑ25) : «Η κυβέρνηση Ορμπανοποιεί τη χώρα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας την έκθεση, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «Ορμπανοποιεί τη χώρα», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ουγγαρία, βρίσκεται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα στη συγκεκριμένη λίστα. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει, επισήμως να βρισκόμαστε διεθνώς στο χειρότερο γκρουπ κρατών μαζί με την Τουρκία και ακόμα και σε δυσμενέστερη θέση από την Ουγγαρία του κ. Όρμπαν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κριθαρίδης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί