Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν: Το πρόγραμμα εμβολιασμού της πολιτειακής – πολιτικής ηγεσίας

Βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του COVID-19 θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους 45 αξιωματούχους που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα. Πρώτη θα εμβολιαστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και θα ακολουθήσει η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή, ενώ η Φώφη Γεννηματά έχει ανακοινώσει πως θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου.

Δείτε όλη την λίστα 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί