Μοίρασε ευχαριστώ από τα Γιαννιτσά ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, μιας περιοχής που έχει δοκιμαστεί σκληρά από την επέλαση της πανδημίας, ευχαριστώντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει και ζητώντας να είναι πρώτοι που θα δώσουν το καλό παράδειγμα κατά τη διάρκεια του εμβολιαστικού προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και το Κέντρο Υγείας (εμβολιαστικό κέντρο νομού Πέλλας). Περιορίστηκε στο να εκφράσει «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στο προσωπικό, μίλησε για «την αμέριστη στήριξή του», έδειξε αισιόδοξος για τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και εξέφρασε την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν μείωση των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Ειδική μνεία έκανε στο θέμα του εμβολιασμού και στη σημασία που έχει να εμβολιαστούν πρώτα απ’ όλα οι υγειονομικοί, ειδικά αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε έξω από τη ΜΕΘ και μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας των Γιαννιτσών, όπου θα συστεγαστούν τρία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορονοϊού. Κάθε ένα από τα τρία θα διαθέτει δύο αίθουσες εμβολιασμού και θα λειτουργεί με δύο βάρδιες.

Ξεναγήθηκε επίσης από τον Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Χριστόγλου, στην αίθουσα όπου θα γίνεται η ανασύσταση των εμβολίων μετά την απόψυξή τους και σε δύο έτοιμες αίθουσες εμβολιασμού.

Ενημερώθηκε, επίσης, για τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για τον ασφαλή εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και για τις υποδομές που διαθέτει το κέντρο προκειμένου τα σκευάσματα να σε κατάλληλες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί