Ηράκλειο: Είχε στο σπίτι του αρχαία και σφαίρες (Φωτο)

Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων από αστυνομικούς  του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, Έλληνας κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατόπιν στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα αγαλματίδιο ( Μυκηναϊκής περιόδου)
  • 6 αρχαία νομίσματα και
  • 405 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί