Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας: Το μήνυμα Μπάιντεν προς τη Μόσχα

Ένα μήνα πριν αναλάβει και επίσημα την εξουσία ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, έστειλε αυστηρό μήνυμα στη Μόσχα υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ δεν θα μείνει «αναπάντητη».

Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση σε βάρος αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών, για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη ρωσική κυβέρνηση, θέτει «σοβαρό κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια και δεν μπορεί να μείνει «αναπάντητη».

Σε μια συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την απογύμνωση της άμυνας των ΗΠΑ έναντι κυβερνοεπιθέσεων, λέγοντας: «Αυτή η επίθεση συνέβη υπό την επίβλεψη του Ντόναλντ Τραμπ, όταν αυτός δεν κοιτούσε».

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει ουσιαστικά μέτρα για να απαντήσει στην παραβίαση δεδομένων.

Το στρατόπεδο των Δημοκρατικών θεωρεί ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και κατηγορεί το περιβάλλον του για συνέργεια με την Ρωσία.

Η απάντηση της Ρωσίας

«Δεν περιμένουμε τίποτε καλό» από τον μελλοντικό Αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε από την πλευρά του σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Interfax ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Θα ήταν περίεργο να περιμένουμε κάτι καλό από ανθρώπους που, πολλοί ανάμεσά τους, έχουν κάνει καριέρα με την ρωσοφοβία, βγάζοντας χολή για την χώρα μου», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί