Στον Άγγελο Τζωρτζίνη το βραβείο της Unicef για τη φωτογραφία της χρονιάς

“Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά”

Kάθε χρόνο η UNICEF απονέμει το “Photo of the Year Award” στη φωτογραφία που αποτυπώνoνται καλύτερα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Για το 2020 το βραβείο απονεμήθηκε στον Έλληνα φωτογράφο Άγγελο Τζωρτζίνη, ο οποίος απαθανάτισε τη στιγμή που προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό της Μόριας τρέχουν να σωθούν από τη φωτιά που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο, καταστρέφοντας το κέντρο υποδοχής.

Πρόκειται για μια φωτογραφία, η οποία κατάφερε να απεικονίσει «την ταλαιπωρία των παιδιών που με αναπνευστικές μάσκες, περπατούσαν χέρι-χέρι μέσα από σύννεφα καπνού» έπειτα από τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας, στη Λέσβο, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη UNICEF, πρόκειται για εικόνες γεμάτες με στιγμές σοκ, κατάρρευσης, τρόμου και κλάματος.

 Το μήνυμα του φωτογράφου

“Τιμή μου να λάβω αυτό το ειδικό βραβείο, φωτογραφία της χρονιάς 2020 από την UNICEF. Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους συναδέλφους-φίλους για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια,

Alkis Konstantinidis, Angelos Christofilopoulos,, Άρης Μεσσήνης,Yorgos Karahalis,Will Vassilopoulos

Ειδικές ευχαριστίες στο Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, Stephane Arnaud, Marie-Laure Messana,Chantal Valéry,Peer Grimm, Katharina Kesper, Caroline Dohmen

Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη για όλους μας. Μείνετε ασφαλείς”

Ποιος είναι ο Άγγελος Τζωτζίνης

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Leica Academy of Creative Photography και έκτοτε εργάστηκε κυρίως ως ανεξάρτητος φωτογράφος.

Είχε βρεθεί στη Γεωργία και στον σεισμό της Αϊτής το 2010, την «Αραβική Άνοιξη» στο Κάιρο και τον πόλεμο στη Λιβύη, όμως «η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στη χώρα του» τονίζει ο Οργανισμός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί