Αθ. Λινού: «Πολύ μικρός ο αριθμός των εμβολιασμών» (Βίντεο)

Η καθηγητήρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, δήλωσε στον ΑΝΤ1, πως τα αποτελέσματα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, θα αργήσουν να φανούν στην Ελλάδα, τόσο λόγω των καθυστερήσεων στην άφιξη του εμβολίου, όσο και εξαιτίας του μικρού αριθμου δόσεων που θα παραλάβει η χώρα μέχρι τον Μάρτιο.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, γιατί το εμβόλιο καθυστερεί. Η Ελλάδα θα πάρει κάτι περισσότερο από 1 εκατ. δόσεις μέχρι το Μάρτιο πράγμα που σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 600.000 πολίτες. Είναι πολύ μικρό το νούμερο που αντιστοιχεί στο 5% και αν υπολογίσουμε πώς ακόμη ένα 5% είναι ασυμπτωματικοί και έχουν αποκτήσει ανοσία τότε πάμε σε ένα 10% που και πάλι είναι πολύ μικρό νούμερο» σημείωσε η κα. Λινού, η οποία, επισήμανε ότι «θα πάμε το επόμενο διάστημα με την τακτική βλέποντας και κάνοντας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες δυσάρεστες «εκπλήξεις» από περιοχές της χώρας για τις οποίες δεν υπάρχει σαφή εικόνα λόγω μικρού αριθμού τεστ, τονίζοντας πως «δεν ξέρουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στα νησιά και στη νότια Ελλάδα».

«Πρέπει να ληφθούν καλύτερα μέτρα στη βιομηχανία, πρέπει να αξιοποιηθούν γιατροί εργασίας για να τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, πρέπει να δούμε ξανά το θέμα με την συγκοινωνία εφόσον ανοίξουμε και την καθολική χρήση της μάσκας» κατέληξε η κυρία Λινού, η οποία, σχολιάζοντας τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο διευκρίνισε πώς δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση γιατί αυτά τα κρούσματα προκύπτουν από λίγα τεστ και αναλογικά το ποσοστό θετικότητας παραμένει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί