“Το πιο βαθύ σκοτάδι για τη Δημόσια Παιδεία και τα πτυχία μας”

Ανακοίνωση της παράταξης «Προοδευτικοί Οικονομολόγοι» στο Οικονομικό Επιμελητήριο σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τα πτυχία Πανεπιστημίων με αυτά των Κολλεγίων:

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα αποδόμησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Μετά από την πρόσφατη νομοθέτηση της εξίσωσης των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των Δημόσιων Πανεπιστημίων, σειρά είχε η νομοθέτηση της υποχρέωσης των επιμελητηρίων να εγγράφουν τους απόφοιτους κολλεγίων αναγνωρίζοντας τους ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα.
Ως Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος, που από τη πρώτη στιγμή επισημάναμε την κερκόπορτα που ανοίγει συνειδητά η κυβέρνηση, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και θεωρούμε πως μοναδικοί αρμόδιοι να αξιολογούν τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα Ελληνικά πανεπιστήμια και οι αναγνωρισμένοι επιστημονικοί φορείς.
Καταγγέλλουμε την αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούμε να αποσυρθεί η εν λόγω αντισυνταγματική διάταξη που εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων αμφιβόλου ποιότητας κολλεγίων με αυτά των απόφοιτων δημόσιων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Καλούμε την κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου να συγκαλέσει ψηφιακά τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, ώστε να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν άμεσα οι πρωτοβουλίες συντονισμού με τα υπόλοιπα επιμελητήρια και να δημιουργηθεί το ανθρώπινο και επιστημονικό ανάχωμα που δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή της κατάπτυστης νομοθετικής ρύθμισης.
Από την Γραμματεία των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδος

Σχετικά Άρθρα

One Thought to ““Το πιο βαθύ σκοτάδι για τη Δημόσια Παιδεία και τα πτυχία μας””

  1. Eleni

    Αν μπορούσε ο Κούλης και η παρέα του ας περνούσε στα ελληνικά πανεπιστήμια… Θα έγραφε στις πανελλήνιες μηδέν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί