Το ΚΚΕ Ηρακλείου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εποχικοί εργαζόμενοι

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ηρακλείου για τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εποχικοί εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων και εποχικών εργαζομένων, που θα κάνουν γιορτές χωρίς εισόδημα. Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό αναγκάζονται να ζουν με ψίχουλα. Με ένα επίδομα ειδικού σκοπού με ημερομηνία λήξης, με ένα πενιχρό επίδομα ανεργίας, που ακόμα δεν έχει πληρωθεί, με πετσοκομμένα δώρα Χριστουγέννων, άδειες και επιδόματα. Αντίθετα στους εργοδότες μοιράζει απλόχερα ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, επιδότηση μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, νέα προνόμια για να συνεχίσουν τις επενδύσεις τους.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, για την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων είναι τεράστιες και εγκληματικές. Θέλουν πάση θυσία να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και δε δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες του λαού. Είναι αυτή η πολιτική που οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, που οξύνει τα οικονομικά προβλήματα, που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία τους με τα ελλιπή υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς.
Ο λαός να μη δείξει καμία ανοχή. Να μη φτάσουμε ποτέ ξανά σε συνθήκες να θρηνήσουμε εργαζόμενο που έβαλε τέλος στη ζωή του όπως έγινε τις προηγούμενες μέρες. Να μη φτάσουμε ποτέ ξανά να γινόμαστε θύματα εργατικών ατυχημάτων, εργαζομένων να καταρρέουν μέσα στους χώρους δουλειάς από την εξάντληση. Δεν είναι αυτή η ζωή που αξίζει και δικαιούται ο λαός.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες, όσο σοβαρά και να είναι τα οικονομικά προβλήματα, όσο επίπονη και να είναι η καθημερινότητα, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην απογοητεύονται, να μη φοβούνται. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο του λαού και πρέπει σε αυτές τις συνθήκες να μπει μπροστά από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του εργατικού κινήματος. Για να μπορούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες να επιβιώσουν, για να παίρνουν δύναμη για νέους πιο μαχητικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες για τη ζωή, τη δουλειά, την υγεία τους.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δίνουμε συνέχεια στις παρεμβάσεις τόσο μέσα στη Βουλή, με πιο πρόσφατη την τροπολογία που κατατέθηκε για την εφάπαξ επιδότηση όλων των ανέργων με 600 ευρώ και τις προτάσεις νόμου για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και την ανακούφιση λαϊκών νοικοκυριών, όσο και έξω από αυτή στους αγώνες που οργανώνονται από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί