Τηλεχωματερές στο σαλόνι μας

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η χώρα μας ανέκαθεν είχε εκτεθεί διεθνώς με τη μη συμμόρφωσή της στο ζήτημα της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων της που τα συσσώρευε σε χώρους, όπου προκαλούσαν και προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά. Έδαφος, υπέδαφος, υδάτινος ορίζοντας, ατμόσφαιρα, χλωρίδα και πανίδα, τα πάντα μολύνονται και καταστρέφονται από την απρονοησία της κοινωνίας και της πολιτείας.
Αντίστοιχη επιλογή έχει γίνει και στην συσσώρευση σκουπιδιών μέσα στα σπίτια μας, αφού αντί της «υγειονομικής ταφής» τους εμείς τα συλλέγουμε στα καθιστικά, τα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες μας. Πλήθος «Κουρουπητών» και «Πέρα Γαλήνων» στοιβάζεται στο χώρο μας, εισπνέουμε και εκπνέουμε τη βρόμα τους και μάλιστα όλη αυτή η διαστροφή μας είναι αρεστή.
Όχι δεν έχουν ευθύνη οι αχυροκαναλάνθρωποι. Αυτή είναι η δουλειά τους. Μαζί με μια ποδοσφαιρική ομάδα έχουν και δυο-τρία κανάλια προκειμένου να απευθυνθούν σε όλο το πόπολο. Δουλειά τους είναι τα παράγουν βουλευτάκια σε αντικατάσταση των Κασιδιαραίων με την ίδια ευκολία που κολλάει ο ιός.
Όχι δεν έχουν ευθύνη τα προβατοειδή ανθρωπάκια που με δέλεαρ κάποια εφήμερη δημοσιότητα και ίσως ένα χρηματικό «έπαθλο» θα αναλάβουν το ρόλο του «γαμπρού», της «νύφης», του «μοντέλου» ή απλώς του πιθηκίζοντος τηλεανθρώπου μπας και χωρέσουν σε κανένα τηλεοπτικό παράθυρο ή κάποια στήλη του «πρώτου» ή «έστω» δεύτερου θέματος.
Για την χρονίζουσα ντροπή των τηλεσκουπιδιών και την διάχυτη τηλεμόλυνση αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Υποκριτικά χλευάζουμε και «καταδικάζουμε» δήθεν όλο αυτό το σκουπιδαριό και το βραδάκι θα συντονιστούμε προκειμένου να ψυχαγωγηθούμε έτι περισσότερο και να εισπνεύσουμε καλά-καλά όλη τη βρόμα, γιατί εθιστήκαμε μ’ αυτήν.
Αλήθεια οι εκατοντάδες «σύλλογοι» και «οργανώσεις», οι ακαδημαϊκοί, η Εκκλησία στο σύνολό της, οι διανοούμενοι, οι εισαγγελείς, οι γραμματείς κι οι φαρισαίοι, έχουν άποψη και θέση για όλο αυτό το αίσχος; Μήπως αποτελεί εν τέλει ένα ακόμα «σκάνδαλο» ηθικής και αισθητικής ή όσα περιγράφω είναι απλά μια «σκευωρία» κατά της σπάνιας τηλεοπτικής ποιότητας που απολαμβάνει ο νεοέλληνας;
Ακόμα πάντως και στους «Κουρουπητούς» τα σκουπίδια καίγονται. Στα καθιστικά και στα σαλόνια τα σκουπίδια «ψυχαγωγούν»…

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τηλεχωματερές στο σαλόνι μας”

  1. Eleni

    Από τα τηλεσκουπίδια της Βίκυ Καγιά επέλεξε και τη νέα του παρουσιάστρια γνωστό τοπικό κανάλι. Γιατί δηλαδή επειδή είναι μοντέλο, δίμετρη, λιγνή και εικοσάχρονη; Δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε εμπειρία και πρέπει να την βλέπουμε κάθε μέρα να χαριεντίζεται με αστρολόγους, μαγείρους και όλους τους καλεσμένους και να κάνει νάζια. Αυτό είναι αντιαισθητικό και κυρίως προσβάλλει όλες εμάς που τόσα χρόνια παλέψαμε με άλλους τρόπους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί