Σε «νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος» κορονοϊού αποδίδει η βρετανική κυβέρνηση την εκτόξευση των κρουσμάτων

«Όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού» – Σε καθεστώς σκληρού lockdown το Λονδίνο

Την επιστροφή από την Κυριακή του lockdown Επιπέδου 4 στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιο-ανατολική Αγγλία, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στον εντοπισμό ενός «νέου στελέχους» του κορονοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε διάγγελμά του τόνισε ότι το εν λόγω στέλεχος «μεταδίδεται και 70% περισσότερο σε σχέση με αυτό που ξέρουμε».

Το καινούργιο στέλεχος εμφανίζεται στο 62% των περιπτώσεων στο Λονδίνο και στο 59% των περιπτώσεων στην Ανατολική Αγγλία.

Με βάση τις προβλέψεις των νέων μέτρων, οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν.

Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν, ενώ απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύχτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί