Επταήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την Βρετανία

Σε καραντίνα επτά ημερών θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες από την Βρετανία στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ από την  Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.

Ο λόγος είναι η το νέο στελέχους κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Βρετανία και συνιστά μετάλλαξη, η οποία, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον μεταδίδεται ευκολότερα.

Δείτε: Σε «νέο, πιο μεταδοτικό στέλεχος» κορονοϊού αποδίδει η βρετανική κυβέρνηση την εκτόξευση των κρουσμάτων

Αναλυτικά:

Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί