Η Δημοκρατία στο απόσπασμα: Κρήτη: Ακόμα και σε σπίτια εισβάλλει η ΕΛΑΣ για να μετρήσει αριθμό συγκεντρωμένων!

Ακόμα και σε σπίτια εισβάλλουν αστυνομικοί για να ελέγξουν τον αριθμό των συγκεντρωμένων! Η χθεσινή περίπτωση στο Ρέθυμνο είναι χαρακτηριστική, όταν αστυνομικοί μπήκαν σε σπίτι όπου υπήρχε παρά 12 ατόμων.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ ενώ στους υπόλοιπους της παρέας από 300 ευρώ.

Μάλιστα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη όσων ήταν στο σπίτι!

Παράλληλα παραπέμφθηκαν όλοι επειδή έπαιζαν χαρτιά.

Χθες επίσης επιβλήθηκαν 44 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 80 ακόμα για “άσκοπη μετακίνηση”.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εισβολή στο σπίτι

Συνελήφθησαν, πέντε (5) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, στο Ρέθυμνο

Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη επτά (7) ημεδαποί για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

Συνελήφθησαν, χθες (18.12.2020) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, πέντε (5) άτομα (τρία ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν ακόμη επτά ημεδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες) για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, χθες (18.12.2020) το βράδυ, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός ιδιοκτήτης της οικίας, είχε επιτρέψει σε τέσσερα (4) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ημεδαπούς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ, 66 πλήρεις τράπουλες και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα ο ιδιοκτήτης της οικίας.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμη επτά ημεδαποί οι οποίοι παρευρίσκονταν στην οικία, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιώθηκαν παραβάσεις για τη νομοθεσία περί παιγνίων, περί όπλων και προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί