Επική κωλοτούμπα των “αρίστων” με τον ΒΟΑΚ: Ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν καταγγείλει!

Ήταν 5 Οκτωβρίου 2019 όταν σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, μαζί με τον Παύλο Πολάκη, ο Χρήστος Σπίρτζης πρόβλεπε ότι “η ΝΔ θα κάνει κωλοτούμπα και θα ακολουθήσει τον δικό μας σχεδιασμό για τον ΒΟΑΚ”, προσθέτοντας: “Ήξεραν καλά τι κάναμε 4,5 χρόνια, όχι πάντως σκίτσα που λέει η ΝΔ”.

Δείτε: Σπίρτζης για ΒΟΑΚ: «Οι Κρητικοί ξέρουν καλά τι κάναμε 4,5 χρόνια, όχι πάντως σκίτσα που λέει η ΝΔ»

Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε στην καθημερινή της ατζέντα τον ΒΟΑΚ, όχι για να… προωθήσει το έργο, αλλά για να ακυρώσει ό,τι έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούσε για “σκίτσα” και όχι μελέτες και διαγωνισμούς, ενώ ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής δήλωνε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χάρη Μαμουλάκη:

Σχεδιάσατε ένα έργο προβλέποντας τρεις πλήρως διαφορετικούς τρόπους δημοπράτησης, ως δημόσιο έργο, ως ΣΔΙΤ και ως σύμβαση παραχώρησης. Αυτό, λοιπόν, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”

Όμως χθες, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, δικαίωσε τον Χρ. Σπίρτζη, καθώς η κωλοτούμπα έγινε!

Διαβάστε τι είπε από το βήμα της Βουλής:

“Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας και η Κυβέρνηση έχουμε μπει σε έναν αγώνα δρόμου για να καλύψουμε την πενταετή ολιγωρία της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ΒΟΑΚ.
Σας θυμίζω ότι ο αρχικός σχεδιασμός ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε να ολοκληρώνεται το έργο στα Χανιά. Ωστόσο, κατόπιν πρωτοβουλίας του ίδιου του Πρωθυπουργού και σε άμεση συνεργασία με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, προχωρήσαμε στην επέκταση του ΒΟΑΚ μέχρι την Κίσσαμο.

Τα επιμέρους κομμάτια, όπως διαχωρίζονται από Κίσσαμο έως Σητεία, έχουν ως εξής:

1. Κίσσαμος μέχρι Χερσόνησο θα δημοπρατηθεί ως σύμβαση παραχώρησης. 

2. Το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη θα δημοπρατηθεί ως έργο ΣΔΙΤ. 

3. Το τμήμα Νεάπολη – Σητεία θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο οικονομίας”.

Πέραν από τα γνωστά επικοινωνιακά τους περί “ολιγωρίας” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τί ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν; Ό,τι ακριβώς είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Πέρασε 1,5 χρόνος με κατηγορίες κατά του σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξουν να υιοθετήσουν αυτό τον σχεδιασμό!

Το λες όχι μόνο κωλοτούμπα, αλλά μια ακόμα κοροϊδία…

Χ. Μαμουλάκης: Ένα ακόμα ψέμα της κυβέρνησης καταρρέει

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, σημειώνει:

Η κυβερνητική κοροϊδία για τον ΒΟΑΚ, δεν έχει όρια. Είναι δε τέτοιου μεγέθους, που ακόμη και οι εμπνευστές της μπερδεύονται, ξεχνάει ο ένας τι έχει απαντήσει ο άλλος και εκτίθενται ακόμα περισσότερο. Σήμερα μάθαμε από τον Υφυπουργό Υποδομών, ότι θα ακολουθηθούν – με ενάμιση χρόνο καθυστέρησης – οι τρόποι δημοπράτησης που είχε προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και για τους οποίους τον κατηγορούσε η ΝΔ! Μετά τις «μολυβιές και τις μουτζούρες» που τελικά αποδείχτηκε ότι μόνο τέτοιες δεν ήταν, μετά τους διαγωνισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που κατά τη ΝΔ δεν υφίσταντο, αλλά τους συνεχίζει, ένα ακόμα ψέμα της κυβέρνησης καταρρέει“.

Αφού παραθέτει τις διαφορετικές δηλώσεις Καραμανλή και Κεφαλογιάννη, καταλήγει:

Σπατάλησαν ενάμιση χρόνο κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ακολουθούν – ή τουλάχιστον έτσι υποκρίνονται, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από αυτή την κυβέρνηση – την πολιτική του. Τους παραδίδουμε στην κρίση της κοινωνίας“.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί