Εξοργιστικό: Μοίρασαν μάσκες… εντομοκτονίας σε προσωπικό της ΜΕΘ του «Αττικόν»

Σοβαρή καταγγελία από τον Ηρακλή Τσαγκάρη, καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου

Άφησαν τα νοσοκομεία στη μάχη κατά της πανδημίας χωρίς να τα ενισχύσουν με γιατρούς και νοσηλευτές και τώρα μοιράζουν και ακατάλληλες μάσκες.

Η σοβαρότατη καταγγελία έγινε από τον Ηρακλή Τσαγκάρη, καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Αττικού νοσοκομείου, ο οποίος με ανάρτησή του, κάνει λόγο και προσβλητικό και εξοργιστικό γεγονός.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ
(photo Facebook Ηρακλής Τσαγκάρης)

Όπως αναφέρει δίνοντας στη δημοσιότητα και φωτογραφία από τη συσκευασία, οι μάσκες που προμήθευσαν το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό είναι για μη ιατρική χρήση. Είναι μάσκες που χρησιμοποιούνται στις εντομοκτονίες που δεν προστατεύουν από ιογενές και μικροβιακό φορτίο:

«Με αυτές τις μάσκες καλούμαστε να δουλέψουμε σήμερα. Δεν είναι ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αλλά εξοπλισμός προστασίας εργαζομένων πού έχουν αερόλυμα και σωματίδια στο περιβάλλον τους (μυοκτονίες εντομοκτονίες, ελαιοχρωματιστές, ψεκασμοί, σοβατζήδες, οδοκαθαριστές, κ.λ.π.) και δεν προστατεύουν από ιογενές και μικροβιακό φορτίο. Αν δεν μπαίνεις στη μονάδα είναι μία χαρά, αν μπαίνεις είναι πρόβλημα…
Απλά προσβλητικό και εξοργιστικό…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί