Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ: Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ να λάβει μέτρα για την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ξενοδοχοϋπαλλήλους

Τη λήψη μέτρων με σκοπό την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και την χρονική μετάθεση του καταλογισμού ποσών που αφορούν χρήματα που έλαβαν κατά το διάστημα Ιουνίου ή και Ιουλίου, ζητούν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας κοινή αναφορά την Επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την επιστολή του Σωματείου, μετά τις εγγραφές των εποχικά εργαζομένων ξενοδοχούπαλλήλων στα μητρώα του ΟΑΕΔ για επιδότηση ανεργίας, και κατά την επεξεργασία των αιτήσεων, έχουν προκύψει αποφάσεις της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες αρκετοί εργαζόμενοι φαίνονται να χρωστάνε ένα χρηματικό πόσο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ακόμα και τα 500 ευρώ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο χρονικό διάστηµα Ιουνίου-Ιουλίου, που οι δικαιούχοι άνεργοι επωφελήθηκαν από το μέτρο στήριξης της δίμηνης παράτασης της επιδότησης ανεργίας και ταυτόχρονα αιτήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη το επίδομα ειδικού σκοπού, εφόσον είχαν το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Η δίμηνη παράταση του ταμείου ανεργίας αφορούσε όλους τους δικαιούχους άνεργους, παρά, το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν επωφελήθηκαν ούτε από αυτό το μέτρο. 

Το Σωματείο αναγνωρίζει ότι δεν προβλέπεται κάποιος να λαμβάνει την ίδια στιγμή ταμείο ανεργίας και επίδομα ειδικού σκοπού.

Ζητούν όμως τη χρονική μετάθεση του καταλογισμού ποσών που αφορούν χρήματα που έλαβαν κατά το διάστημα Ιουνίου ή και Ιουλίου, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εισέπραξαν την παράταση του ταμείου ανεργίας και το επίδομα ειδικού σκοπού, για μετά την άνοιξη όταν επανέλθουν σε φυσιολογικό εργασιακό καθεστώς, αλλά και την λήψη μέτρων με σκοπό την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς είναι το μοναδικό πλέον εισόδημα που τους στηρίζει.  

Οι βουλευτές ζητούν από τον Αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τα αιτήματα του Σωματείου και να ενημερωθούν για τις σχετικές αποφάσεις του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί