Κατά της αστυνομίας Πανεπιστημίων οι φοιτητές – Διαμαρτυρία στα Προπύλαια

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή και από την ΟΛΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές στα Προπύλαια, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα για την δημιουργία αστυνομίας πανεπιστημίου.

Την συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Φοιτητών ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΕΜΠ και ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΚΠΑ εν όψει της τακτικής Συνόδου των Πρυτάνεων, μετά τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας.

Ταυτόχρονα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησε και η ΟΛΜΕ. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η υπουργός, «εκμεταλλευόμενη την πανδημία και την αδυναμία μαζικής αντίδρασης που αυτή επιφέρει, προωθεί επίσης ένα πλήθος αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών ‘μεταρρυθμίσεων’ (νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, νομοσχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά, έκθεση Πισσαρίδη) που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, εξαφανίζουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και καταπατούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία».

Με την λήξη των συγκεντρώσεων άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» που είχαν κλείσει από τις 10.30 το πρωί, με εντολή της αστυνομίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί