«Η κυβέρνηση επιλέγει το παιχνίδι της κολοκυθιάς»: Αναρμόδιος για τη διαχείριση της πανδημίας δηλώνει ο Χαρδαλιάς

Αναρμόδιος για την εγκληματική ανεμελιά που επέδειξε η κυβέρνηση σε σχέση με την οδυνηρή τροπή της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά από σχετική Ερώτηση του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση επιλέγει το παιχνίδι της κολοκυθιάς».

Μετά από Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε αναρμόδιος για τη διαχείριση της θανατηφόρας εξέλιξης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 19 Νοεμβρίου, ο Σ. Φάμελλος, επικαλούμενος δημοσιεύματα που αφορούσαν τις συσκέψεις του πρωθυπουργού αλλά και του Ν. Χαρδαλιά τον περασμένο Οκτώβριο, πριν την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, ζητούσε απαντήσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με τα μέτρα που δεν λήφθηκαν για τη θωράκιση της Θεσσαλονίκης παρά τους προπομπούς για το θανατικό που επήλθε.

«Υπήρχε έγκυρη πληροφόρηση για αύξηση έως και έκρηξη των κρουσμάτων, και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των μέτρων και ακύρωση των εκδηλώσεων του τριήμερο εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και της επίσκεψης της προέδρου της Δημοκρατίας» σημείωνε στην Ερώτηση & Α.Κ.Ε. ο Σ. Φάμελλος και συμπλήρωνε: «Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει τόσο τους ειδικούς όσο και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, παρά τα όσα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις». Με βάση τα προαναφερθέντα, πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος ρωτούσε αν αληθεύει ότι από τις 22/10/20 η κυβέρνηση γνώριζε ότι είχε καταγραφεί μεγάλη αύξηση (500%) του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, ενώ ζητούσε και τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Η Ερώτηση & Α.Κ.Ε.:

Ο αναρμόδιος υφυπουργός

Αντί απαντήσεων, ο Ν. Χαρδαλιά προτίμησε να δηλώσει αναρμόδιος. «Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι, τα διαλαμβανόμενα σε αυτό ζητήματα δεν εμπίπτουν στον κύκλο αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μας», ήταν η απάντηση του υφυπουργού.

Δείτε την απάντηση Χαρδαλιά:

«Δυστυχώς έχουμε κυβέρνηση αναρμόδιων»

Μετά την απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο Σ. Φάμελλος εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση αναρμόδιων». «Είναι τραγική η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση επιλέγει το παιχνίδι της κολοκυθιάς ως μέθοδο διαχείρισης αρμοδιοτήτων, ενώ κινδυνεύουν και χάνονται ζωές. Αυτή η κυβέρνηση μάς εκπλήσσει -αρνητικά- καθημερινά» τονίζει και προσθέτει:

«Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που δεν χάνει ευκαιρία να νουθετεί τους πολίτες και να παριστάνει τον πανταχού παρόντα εκπρόσωπο του «άρτια οργανωμένου» επιτελικού κράτους, ανερυθρίαστα και ρητά, δήλωσε εγγράφως με το αρ. πρωτ. 7017/4/24658-β’/14.12.20 έγγραφό του, απαντώντας σε ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, την καθυστέρηση μέτρων και την ελλιπή προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη, ότι είναι αναρμόδιος!».

Επισημαίνει δε ότι ο κ. Χαρδαλιάς δηλώνει εγγράφως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι δεν είναι αρμόδιος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παρουσιάζεται στην τηλεόραση εδώ και δέκα μήνες ως αρμόδιος για τη διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα. «Ή μήπως δηλώνει εγγράφως ότι ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Καϊτετζίδης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Κυρίζογλου έχουν δηλώσει ψευδώς ότι ο ίδιος ο κύριος Χαρδαλιάς συντόνισε τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη στις 22/10;» διερωτάται, θυμίζοντας ότι «όπως αναφέρεται στην ερώτηση και προκύπτει από πληθώρα δημοσιευμάτων για τις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν η πρώτη στις 19.10.20 με συμμετοχή του πρωθυπουργού και η δεύτερη στις 22.10.20 παρουσία των τοπικών αρχόντων και του ίδιου του κυρίου Χαρδαλιά, ζητήθηκε η λήψη μέτρων, χωρίς να ληφθεί σχετική απόφαση, παρότι είχαν ενημερωθεί για αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Διαπιστώνουμε ότι το στρίβειν δια της αναρμοδιότητας είναι τελικά συνταγή αυτή της κυβέρνησης. Αυτή εφάρμοσε πρόσφατα και ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνούμενος την αρμοδιότητά του για το Ελληνικό. Όμως η άρνηση του κυρίου Χαρδαλιά είναι προσβλητική για όλους όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, στα νοσοκομεία, στην πολιτική προστασία, στους δήμους, στα ερευνητικά κέντρα, στα σώματα ασφαλείας κλπ.. προσβάλει ακόμη και όλους όσους υποφέρουν ή έχασαν δικούς τους από την πανδημία. Έχει αναλογιστεί άραγε τι θα συμβεί εάν οι γιατροί και οι νοσηλευτές πουν ότι δεν είναι αρμοδιότητά τους η μάχη της υγείας; Τι θα γίνει αν τα στελέχη του ΕΟΔΥ ή της Πολιτικής Προστασίας δηλώσουν αναρμοδιότητα; Τον καλώ να ανακαλέσει την τραγική αυτή απάντηση και να αναλάβει τις ευθύνες του. Ελπίζω να εκτιμήσει αυτή τη δυνατότητα αποκατάστασης της αλήθειας και των ευθυνών».

Άγγελος Προβολισιάνος, Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί