Ελεύθερος και χωρίς καμία κατηγορία εις βάρος του ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε περιβαλλοντική καταστροφή στη Σάμο

Ελεύθερος και χωρίς καμία κατηγορία εις βάρος του, αφέθηκε από τον εισαγγελέα Σάμου ο δημοσιογράφος Γιάννης Νέγρης λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος του από την αστυνομία, κατόπιν απαίτησης του Πολεμικού Ναυτικού κατέρρευσε ενώπιον της εισαγγελικής αρχής  που έκρινε ότι καμία κατηγορία περί κατασκοπείας που του είχε αρχικά αποδοθεί, δεν μπορούσε να σταθεί, αφού εκτός των άλλων στη εν λόγω περιοχή, περιμετρικά της μονής, δεν υπάρχει καμία σχετική σήμανση που να απαγορεύει την φωτογράφηση.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Νέγρης είχε προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου το μεσημέρι της Τετάρτης και κρατήθηκε μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης με την παραπάνω κατηγορία με μοναδικό στοιχείο τις φωτογραφίες δεκάδων κομμένων πεύκων στη περιοχή γύρω από το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής καταγγέλλοντας το Πολεμικό Ναυτικό για την παράνομη κοπή των υπεραιωνόβιων δέντρων.

Το Π.Ν προφανώς λειτουργώντας εκδικητικά, κατήγγειλε τον δημοσιογράφο για “κατασκοπεία¨ με αφορμή ότι σε μία εκ των δεκάδων φωτογραφιών που τράβηξε ο πρώτος, φάνηκε ένα τσιμεντένιο τοιχίο που κατά το Π.Ν ανήκει  σε στρατιωτική εγκατάσταση.

Να σημειωθεί ότι παρά την απαλλαγή του δημοσιογράφου από κάθε κατηγορία, η Αστυνομία αρνήθηκε να του επιστρέψει το κινητό του τηλέφωνο που είχε κατασχεθεί κατά την διάρκεια της 24ωρης κράτησης του.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Νέγρη, το ΠΝ ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την δημοσιότητα που πήρε το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής , αφού έφτασε στη βουλή μέσω ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΜΕΡΑ 25  Γιώργου Λογιάδη καθώς και μέσω του δημοσιεύματος της ΕΦΣΥΝ. 

Δείτε επίσης:  Γ. Λογιάδης: Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Σάμο, έκοψαν δεκάδες πεύκα

Δημοσιογράφος που αποκάλυψε περιβαλλοντική καταστροφή στη Σάμο κρατείται για κατασκοπεία

Από την πλευρά του το Π.Ν μετά και το σάλο που προκλήθηκε, υποστήριξε ότι η κοπή των δέντρων έγινε κατόπιν αδείας του δασαρχείου Σάμου ενώ έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα κομμένα δέντρα με άλλα μικρότερου ύψους που δεν θα εμποδίζουν τις δραστηριότητες του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί