Δημοσιογράφος που αποκάλυψε περιβαλλοντική καταστροφή στη Σάμο κρατείται για κατασκοπεία

Υπό κράτηση ως ύποπτο κατασκοπίας κρατούν στο αστυνομικό τμήμα Σάμου από την Τετάρτη το απόγευμα, τον γνωστό δημοσιογράφο του νησιού Γιάννη Νέγρη.

Αφορμή οι φωτογραφίες των υπεραιωνόβιων πεύκων που έκοψε γύρω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, χωρίς καμία άδεια, το Πολεμικό Ναυτικό, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας. Και αντί να ζητήσουν μία ειλικρινή συγνώμη, οι αρχές κίνησαν τις διαδικασίες και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε την περιβαλλοντική καταστροφή, αποδίδοντας του την παραπάνω κατηγορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παγούδη για την Εφημερίδα των Συντακτών, μαζί του συνέλαβαν και έναν προσωπικό του φίλο, ιδιοκτήτη του drone με το οποίο τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες των κομμένων πεύκων γύρω από τη μονή.

Η προσαγωγή τους έγινε χθες το απόγευμα και ενώ αρχικά δεν στοιχειοθετείτο κάποια κατηγορία, τελικά μετά από επανεξέταση των φωτογραφιών με τους κομμένους κορμούς, «ανακάλυψαν» σε μία από τις δεκάδες ένα τσιμεντένιο τοιχίο για το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε ότι αποτελεί μέρος της στρατιωτικής εγκατάστασης!

Πέραν βέβαια της ουσιαστικής ομολογίας ενοχής εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού για το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, με την σύλληψη του δημοσιογράφου επιχειρείται και ένα ακόμα χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Νέγρης έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στην αποκάλυψη των παράνομων επαναπροωθήσεων, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας, τον περασμένο Μάρτη, μια άφιξη βάρκας προσφύγων, την οποία άφιξη στη συνέχεια οι αρχές αποσιώπησαν.

Δείτε επίσης: Γ. Λογιάδης: Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Σάμο, έκοψαν δεκάδες πεύκα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί