Αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση: Οι ανακοινώσεις Πέτσα (Βίντεο)

Την πρόταση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ληφθούν τοπικά lockdown Κικλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα και Δυτική Αττική που βρίσκονται στο κόκκινο.

Όσον αφορά στις εκκλησίες και τα εργοστάσια στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την πρόταση των ειδικών, μη αποκλείοντας ειδικές ρυθμίσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν των 9 ατόμων, καλώντας τους να επιλέξουν μια συγγενική ή μια φιλική οικογένεια για να βρεθούν στις γιορτές.

Σε ερώτηση για τον λιγότερο αριθμό εμβολίων της Pfizer που θα παραλάβει η χώρα μας, το απέδωσε στα λιγότερα  εμβόλια που θα πάρει συνολικά η ΕΕ. Σχεδιάζουμε τον εμβολιασμό με βάση τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Πιθανόν τα πρώτα εμβόλια πριν το τέλος του έτους εάν εγκριθούν. Παραδέχθηκε ότι δεν μπορούν να τηρηθούν τα συμβόλαια προαγοράς των εμβολίων.

Δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά περισσότερα στοιχεία, σχολίασε σε ερώτηση για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα από το Ελεγκτικό Συνέδριο τόσο η λίστα Πέτσα όσο και όλες οι συμβάσεις με τις προμήθειες μασκών στα σχολεία αλλά και στις φυλακές.

Δείτε: Επιστολή – παρέμβαση του Αλ.Τσίπρα: Ζητά να ελεγχθεί η «λίστα Πέτσα», οι προμήθειες μασκών σε μαθητές και οι απολυμάνσεις στις φυλακές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί