Ερώτηση Μ. Συντυχάκη για τα προβλήματα των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών της Κρήτης (Βίντεο)

Σταγόνα στον ωκεανό χαρακτήρισε τα 126 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν -όπως είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας- στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ελαιοκαλλιεργητές για τις απώλειες που έχουν υποστεί, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε το Κόμμα για τα προβλήματα των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών της Κρήτης.

Όπως είπε, τα χρήματα αυτά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες που έχουν υποστεί, καθώς οι τιμές παραγωγού στην Ελλάδα συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα με ευθύνη της πολιτικής της κυβέρνησης που στηρίζει τα διάφορα καρτέλ. «Εσείς όχι μόνο δεν κάνετε τίποτα για την προστασία του παραγωγού, με τον καθορισμό κατώτατων τιμών, αλλά αντίθετα τους ενισχύετε, με βάση τον νόμο για τους συνεταιρισμούς, επιτρέποντας τις εταιρικές συμπράξεις συνεταιρισμών και ιδιωτών, με τους τελευταίους να καθορίζουν τα πάντα».

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει «στον καθορισμό κατώτατης τιμής παραγωγού, αλλά, παρεμβαίνετε μια χαρά στον καθορισμό του κατώτατου μισθού και για το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο υπολογίζεται με τα 534 ευρώ. Δεν είναι κρατική παρέμβαση αυτό;» και σημείωσε ότι «η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αναδεικνύοντας τον ταξικό της χαρακτήρα».

Καταλήγοντας ο Μ. Συντυχάκης ξεκαθάρισε πως «μόνο με κατώτερες εγγυημένες τιμές σε λάδι και άλλα προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, μπορεί να διασφαλιστεί ένα εισόδημα επιβίωσης. Φτηνά προϊόντα για τον λαό ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων – βιομηχάνων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί