«Αυταρχισμός α λα Όρμπαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Παρουσία του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία – The Left, Κώστα Αρβανίτη, στον τ/σ OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

Αυταρχισμός α λα Όρμπαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Είναι συνέχεια της αντίληψης Μητσοτάκη για τη Δημοκρατία – καταγραφή μιας αυταρχικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά». Με αυτά τα λόγια σχολίασε το επεισόδιο με την προσαγωγή ολιγάριθμης ομάδας συνδικαλιστών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα νωρίς το πρωί ο Κώστας Αρβανίτης. 

Δείτε επίσης: Αυταρχισμός: Διαμαρτυρία στο Μαξίμου από εργαζόμενους στην εστίαση και “απάντηση” με προσαγωγές… (βίντεο)

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – The Left, εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, λίγα λεπτά μετά το περιστατικό και, σχολιάζοντας τα όσα προηγήθηκαν με την διαμαρτυρία των εργαζομένων που σήκωσαν ένα πανό με τη λέξη «ΠΕΙΝΑΜΕ», έκανε λόγο για ορμπανικές πρακτικές ενάντια στη δημοκρατία και το κράτος Δικαίου. Ακόμη, της καταλόγισε σιωπή για την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που ρίχνει στα μαλακά την Τουρκία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη κρατικής στήριξης των εργαζομένων και του εμπορίου. 

Για την προσαγωγή συνδικαλιστών στην εστίαση που προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου: 

«Πρόκειται για συνέχεια της αντίληψης του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής τους για το πώς εννοείται η δημοκρατία. Σας θυμίζω την υπόθεση του κύριου Ινδαρέ, όπου η συγκεκριμένη οικογένεια θα κάτσει και στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Μην ξεχνάμε και τα παλιά, τότε δεν είχαμε πανδημία. Η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται να προστεθεί με προηγούμενες περιπτώσεις όπως η σύλληψη των γυναικών πριν από μία εβδομάδα που ανάρτησαν ένα πανό στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μετά είπε μία συγγνώμη ο κος Χρυσοχοΐδης, θα ξαναπεί άλλη μία, ενδεχομένως να κάνει και καμία ΕΔΕ. Τα ξέρουμε αυτά και έχουν άμεση σχέση με το πώς αντιμετώπισε τις επετείους του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έχουμε απόλυτη καταγραφή μιας αυταρχικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη προσωπικά. Υπάρχει θέμα δημοκρατίας και καταπάτησης του κράτους δικαίου συνολικά στην κυβέρνηση, η οποία έρχεται και τέμνεται πλήρως με τις πολιτικές των κυβερνήσεων τύπου Όρμπαν. Είχαμε και την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Κορυφής, οπού πρέπει κάποια στιγμή να κουβεντιάσουμε ποιοι συμφώνησαν να πέσει στα μαλακά η Τουρκία». 

Στη συνέχεια, ο Κώστας Αρβανίτης κατήγγειλε την άρνηση του πρωθυπουργού να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για την κοινή αντιμετώπιση της κρίσης και τόνισε την ανάγκη άμεσης στήριξης των εργαζομένων: 

«Έπρεπε να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους με δημόσια δαπάνη. Δεν έχουν αντοχή οι επιχειρήσεις και το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί. Αυτή τη στιγμή η χώρα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε σπίτια που κλείνουν. Εκτός από τους νεκρούς που καθημερινά θρηνούμε 100 νεκρούς τη μέρα και συνολικά 3.500, έχουμε και σπίτια που δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Και επειδή δεν έχουμε φωνή λόγω πανδημίας όπως το ’12-’13-‘14 πρέπει να σας πω πως είναι ένας βουβός πόνος. Η κυβέρνηση όφειλε να κάνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να δει πώς θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση. Δεν είναι προσωπική υπόθεση η χώρα σε μία ακραία κατάσταση όπως η πανδημία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί