Δήμος Ηρακλείου: Πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης για 50% μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων για το 2021

 Η εναλλακτική πρόταση των παρατάξεων Ενεργοί Πολίτες, Ηράκλειο 3.7.5 & Σύμπραξη Δημοτών

Στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα χτες Δευτέρα, 14/12/2020 με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων   ήρθε   προς ψήφιση   η εναλλακτική πρόταση, οριζόντιας μείωσης 50%, για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων του 2021  που κατέθεσαν οι τρεις παρατάξεις,  έναντι της πρότασης της δημοτικής αρχής.  Πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εναλλακτική πρόταση των τριών παρατάξεων,   προσχωρώντας σε αυτήν  και η Δημοτική Αρχή, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έδωσε λευκή ψήφο.

Η δημοτική αρχή, επιβάλλεται να έχει ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της ανθρώπινης Ζωής αφενός και αφετέρου    στρατηγικό σχεδιασμό   απέναντι στην   τοπική  οικονομία  του δήμου  συνολικά,  μιας και τα δυο αυτά  είναι  αλληλένδετα και αλληλοεπηρεαζόμενα  μεταξύ τους.

Οφείλει να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες, με όλα τα μέσα που διαθέτει απέναντι στις προκλήσεις  της εποχής και συγκεκριμένα απέναντι  στην πρωτόγνωρη πανδημία από την οποία    πλήττεται και  ο δήμος μας  και  τα αποτυπώματα της οποίας βιώνουμε όλοι καθημερινά ,σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Οι  δημοτικές παρατάξεις, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» –  «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» & «ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ  ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»  προσανατολισμένες  στις  απαιτήσεις της κοινωνίας και στις πολιτικές, που ως βάση έχουν τη  συνύπαρξη  και τη   συνεργασία,  για  τα  σπουδαία και,  όχι μόνο, δημοτικά  θέματα …, δούλεψαν  από κοινού μια σειρά από προτάσεις. Μέσα σε αυτές τις προτάσεις  συμπεριλαμβάνεται  η  εναλλακτική  πρόταση  για τους κοινοχρήστους χώρους  του 2021,  καθώς και η εναλλακτική πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα του 2021,  δίνοντας πολιτικές λύσεις,  υλοποιήσιμες, ρεαλιστικές, χρονικά προσδιορισμένες και απόλυτα κοστολογημένες.  

Είναι σαφές, ότι  ο φετινός χειμώνας και συνολικά  το 2021, θα είναι για την κοινωνία,  την τοπική οικονομία και  τους επιχειρηματίες,   από τις δυσκολότερες χρονιές  των τελευταίων δεκαετιών. Υπέρτατο μέλημα της Δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5»  είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και παράλληλα  η καταβολή κάθε προσπάθειας,  (μέσα από τη σύνθεση και  τη συνύπαρξη  διαφορετικών δυνάμεων), για τη  βοήθεια   και την   ελάφρυνση    των Δημοτών & επιχειρηματιών,  από «βάρη» που δεν μπορούν να σηκώσουν. 

Είμαστε σίγουροι ότι,   με τις δυνατότητες που διαθέτουμε, και με τις παρεμβάσεις μας,     έχουμε ήδη δημιουργήσει την αξία που πρέπει και επιβάλλεται   για την κοινωνία και τους πολίτες του Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί