Δ. Τζανακόπουλος: Στη Δράμα πέθαιναν ασθενείς εκτός ΜΕΘ

«Ξέρετε τι έγινε στο νοσοκομείο της Δράμας; Άνθρωποι που είχαν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, πέθαιναν σε απλές κλίνες. Οι γιατροί είχαν να πάρουν ρεπό για τρεις μήνες και δεήσατε να στείλετε γιατρούς δυο μέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα»

«Ξέρετε τι έγινε στο νοσοκομείο της Δράμας; Άνθρωποι που είχαν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, πέθαιναν σε απλές κλίνες. Οι γιατροί είχαν να πάρουν ρεπό για τρεις μήνες και δεήσατε να στείλετε γιατρούς δυο μέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχία, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, μετέφερε όσα καταγγέλλουν εδώ και εβδομάδες υγειονομικοί για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Αναφερόμενος στην περίπτωση του νοσοκομείου της Δράμας, υποστήριξε ότι ασθενείς με κορονοϊό που έπρεπε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, πέθαναν σε απλές κλίνες. Κατά τα λεγόμενά του, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει το υγειονομικό προσωπικό δύο μέρες μετά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εν λόγω νοσοκομείο. «Προσπαθείτε επικοινωνιακά να καλύψετε αυτό το αδιανόητο αίσχος που έχετε δημιουργήσει στο ΕΣΥ. Ντροπή σας…» σχολίασε.

Ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως πορεύεται με βάση τη «λογική των μνημονίων», εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα μέσω της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας με σκοπό τη δημιουργία νέων όρων συσσώρευσης του κεφαλαίου. Επ΄ αυτού, έφερε ως παράδειγμα το click away, το οποίο -όπως ομολόγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης- ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. «Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι τρίτη από το τέλος σε απώλεια εισοδήματος για τους μισθωτούς σύμφωνα με τη Eurostat» υποστήριξε.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης αλά… «Τομ και Τζέρι»

Εν συνεχεία, παρομοίασε την επικείμενη κατάρρευση της κυβέρνησης με μία χαρακτηριστική σκηνή από το γνωστό καρτούν, Τομ και Τζέρι. «Υπάρχει το γνωστό καρτούν, Τομ και Τζέρι» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Πολύ συχνά βλέπουμε μία σκηνή που ο κακόμοιρος και συμπαθής γάτος, τρέχει και περνά τον γκρεμό αλλά συνεχίζει να περπατά στον αέρα. Και πότε πέφτει; Πέφτει μόνο όταν κοιτάξει κάτω, βλέποντας ότι δεν τον στηρίζει τίποτα. Αυτή είναι η λειτουργία της φαντασίωσης στο λακανικό σύμπαν. Και αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Έχετε ήδη περάσει το γκρεμό και πολύ σύντομα θα κοιτάξετε κάτω…» 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί