Η τέταρτη ημέρα συζήτησης στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021 (Live)

Σήμερα, Δευτέρα, είναι η τέταρτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού 2021 που προβλέπει ύφεση 10,5% για το 2020 και ανάπτυξη 4,8% το 2021 – Σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η συζήτηση, που άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής 12/12 με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και ο προϋπολογισμός θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται ότι η ψήφιση γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία, και ενέχει παραδοσιακά, χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ο προϋπολογισμός του Κράτους συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής μέσα σε πέντε συνεδριάσεις.

Η συζήτηση διεξάγεται σε υψηλούς τόνους, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να επικρίνουν σφοδρά την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας:

Πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 4,8% περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, ενώ μεγαλύτερη είναι και η πρόβλεψη για την ύφεση του 2020, στο 10,5%. Ο προϋπολογισμός προβλέπει, επίσης, πρωτογενές έλλειμμα 3,88% του ΑΕΠ για το 2021, λόγω των δημοσιονομικών μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας αλλά και των συνεπειών της ύφεσης του 2020.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί