Τι μας περιμένει το 2021, έτσι που μπλέξαμε! – Ένας σατιρικός πολιτικός Καζαμίας

Του Μιχάλη Τζανάκη

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Παρατείνεται η καραντίνα ένα μήνα και θα επιτρέπεται η προμήθεια από καταστήματα τροφίμων με την μέθοδο click away, όπου κάθε Δευτέρα θα προμηθεύονται οι καταναλωτές όσπρια και αλλαντικά, Τετάρτη και Πέμπτη γαλακτοκομικά, Τρίτη, Παρασκευή πουλερικά και μπαχαρικά. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα μετά από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων με τον υπουργό Υγείας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Η Μενδώνη έριξε τα μπετά στην Κνωσό και ο ηλεκτρολόγος θα ξεκινήσει εργασίες τον Μάρτιο προκειμένου να κλείσει ο υμιυπαίθριος έξω από το θρόνο του Μίνωα. Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως αν οι μαθητές κοιμούνται στις παραδόσεις των μαθημάτων θα τους πάρει πίσω τα παγουρίνο.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ο Δήμαρχος Αθηναίων θα εγκαινιάσει τον Μεγάλο Περίπλου, όπου οι λάτρεις του υδάτινου στοιχείου θα μπορούν να κάνουν νεροτσουλήθρες από τον Παρθενώνα μέχρι το μουσείο της  Ακρόπολης στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μετά τα δοκιμαστικά των προηγούμενων μηνών το έργο της Μενδώνη έδειξε ότι προχωρά και σταγόνα δεν πάει χαμένη από τον Ιερό Βράχο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Παρατείνεται η καραντίνα για έναν επιπλέον μήνα. Κατ’ εξαίρεση θα ανοίξουν οι εκκλησίες με περιορισμούς βέβαια. Από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη θα είναι ο παπάς, ο ψάλτης, ο καντηλανάφτης, δύο κυρίες και ένας εξομολόγος, Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή ο παπάς, ο ψάλτης και ο Γαϊτάνος από cd για τα εγκώμια. Μ. Σάββατο ο παπάς, ο κωδωνοκρούστης και ο ψάλτης συν τρεις κυρίες.

ΜΑΪΟΣ: Η Μενδώνη περνά μυκονιάτικο σοβά την πύλη των Λεόντων, γιατί μετά την περυσινή πυρκαγιά πετάχτηκε λίγο … πούσι και μαύρισε η χαίτη του λέοντος. Ωστόσο πέρασε τροπολογία με την οποία νοίκιασε για εκατό συν εκατό χρόνια τους Δελφούς και την Ολυμπία σε μεγάλη πολυεθνική για να λειτουργήσει εμπορικό κέντρο και να εξευρεθούν πόροι για να τακτοποιηθούν οι υπερβάσεις στο συντελεστή δόμησης της Φαιστού.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Παρατείνεται η καραντίνα για ένα μήνα ακόμα μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Θα ανοίξουν μόνο τα υπαίθρια κομμωτήρια και οι φούρνοι θα λειτουργούν με click away. Μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των ετών 2022-2029. Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο και ο υπουργός υπ-Ανάπτυξης σκέφτονται αναλογιζόμενοι την μερική ύφεση της οικονομίας να δώσουν παράταση είκοσι ημερών για την αποπληρωμή των τελών.

ΙΟΥΛΙΟΣ: διενεργούνται οι Πανελλήνιες εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί τον προηγούμενο μήνα αλλά δεν υπήρχε δίκτυο και μόλις συνδέθηκαν με την πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας. Η Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε μέχρι τέλος Ιουλίου να παραδοθούν οι μάσκες στα σωστά νούμερα των μαθητών, ενώ ο Δήμαρχος Αθηναίων πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο την δαπάνη για την προβολή στους τοίχους της Βουλής θερινού κινηματογράφου για τους δημότες που θα ξαποσταίνουν μετά τον μεγάλο περίπατο στην πλατεία.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Παρατείνεται η καραντίνα για ένα μήνα ακόμα. Κατ’ εξαίρεση θα λειτουργήσουν τα περίπτερα μέχρι 22.28, πουλώντας μόνο «ΤΑ ΝΕΑ» και την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Οι παραγγελίες θα γίνονται με την μέθοδο του click away και θα παραδίνονται τα έντυπα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Η Μενδώνη ολοκλήρωσε τις σουίτες στην Επίδαυρο και θα νοικιάσει το χώρο για 220 συν 220 χρόνια για εκμετάλλευση από μεγάλη Τουρκική εταιρεία.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή στις σχολές. Πτώση των βάσεων δείχνει ότι οι μισοί μαθητές κοιμόντουσαν και οι άλλοι μισοί δεν είχαν σύνδεση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες κι έτσι η εισαγωγή θα γίνει με κλήρωση κατά τα πρότυπα του τζόκερ. Παρατείνεται η καραντίνα για ένα μήνα ακόμα. Ωστόσο διευρύνεται το ωράριο απουσίας, αφού επειδή οι σκύλοι έχουν γίνει όλοι δυσκοίλιοι από την ακινησία, μέχρι 22.31 δύνανται να κυκλοφορούν οι πολίτες μετά του τετραπόδου τους.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Ο Πρωθυπουργός μετά το 478ο διάγγελμά του ζήτησε την κατανόηση των πολιτών και να επιδείξουν επιτέλους «ατομική ευθύνη», γιατί θα πάει στο Μπάντεν-Μπάντεν για το υπόλοιπο της ζωής του. (Καλά μην χαίρεστε). Σταδιακά ανοίγει η αγορά αφού τέλος του μήνα θα λειτουργήσουν τα καταστήματα που πουλάνε μπαλόνια και ναργιλέδες με την επιτυχημένη βέβαια μέθοδο του click away. Τα προϊόντα θα παραδίδονται στους πελάτες στην πλησιέστερη πυλωτή τριώροφης πολυκατοικίας, αφού αυτό εισηγήθηκε η ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που αφορούν τα έτη 2021-2048, αλλά για λόγους κατανόησης από την παρατεταμένη ανεργία θα δοθεί παράταση στην καταβολή των ποσών για 25 ημέρες. Η Μενδώνη πέρασε τροπολογία για την ενοικίαση του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας για 340 συν 340 χρόνια σε εταιρεία από το Τζιμπουτί, το οποίο μέχρι τότε θα έχει αναπτυχθεί σίγουρα αρκετά. Μοιράστηκαν μάσκες στα δημοτικά σχολεία, αλλά η εταιρεία αλουμινίου μπερδεύτηκε και τις κατασκεύασε σε μέγεθος μαξιλαροθήκης. Τα φετινά παγουρίνο είναι πιο καλόγουστα, αν και έχουν χωρητικότητα 75ml.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Η Μενδώνη καλουπώνει το Θησείο και τις στήλες του Ολυμπίου Διός, ο Μπακογιάννης  έχει γεμίσει ζαρντινιέρες την Συγγρού, η Κεραμέως μοίρασε φλιτζανάκια του εσπρέσο στους μαθητές, η καραντίνα παρατείνεται ένα μήνα, τα 25.000.000 εμβόλια έληξαν γιατί δεν τα βάλαμε στο ψυγείο και οι Έλληνες βλέπουν πολλά μα πάρα πολλά ριάλιτι…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί