Παραδοχή Δένδια για Σύνοδο Κορυφής: Το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό

To αποτέλεσμα της πρόσφατης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής δεν ήταν ικανοποιητικό για τη χώρα μας παραδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ο κ. Δένδιας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την νέα αναβολή των κυρώσεων. «Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη λήψη αποφάσεων για την Τουρκία» είπε ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στην πολλοστή αναβολή των κυρώσεων από την ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωσης αρχικά δημιουργήθηκε για να εξαλείψει από την Ευρώπη τον πόλεμο. Πώς μπορεί η ΕΕ να εμφανίζεται ότι ανέχεται την απειλή πολέμου (casus belli) κατά μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας; » ρώτησε ο κ. Δένδιας και κάλεσε την ΕΕ να προασπιστεί το διεθνές δίκαιο. Επίσης καταλόγισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως «αρχίζει να αντιλαμβάνεται αλλά αργεί, διστάζει και μερικές φορές οπισθοδρομεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι αποφάσεις της Ευρώπης προκάλεσαν «δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες» πικρίες και απογοητεύσεις στην Ελλάδα. «Βεβαίως θα θέλαμε κάτι καλύτερο» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας και υπογράμμισε ότι η μη λήψη μέτρων αποτελεί «μήνυμα ενθάρρυνσης» στο μη φιλοευρωπαϊκό και μη εκσυγχρονιστικό τμήμα της τουρκικής κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί