Λ. Αυγενάκης: Με παράτες οικειοποιείται έργο που χρηματοδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Τυμπάκι! (εικόνες)

Νίκος Ηγουμενίδης: «Δεν ενδιαφέρουν οι επικοινωνιακές φούσκες του Υπουργείου»

Με φιέστες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επιχειρεί να οικειοποιηθεί τα έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Όπως άλλωστε κάνει συνεχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Τελευταίο παράδειγμα το Κλειστό Γυμναστήριο Τυμπακίου, για το οποίο μόλις χθες, με παράτες, ο κ. Αυγενάκης υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση, παρουσιάζοντας το έργο σαν δικό του! Όμως το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 8 Ιουνίου 2019, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Μεσαράς. Ο προϋπολογισμός του είχε προβλεφθεί στα 2.890.000 ευρώ και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Άλλωστε πριν ένα χρόνο ο κ. Αυγενάκης, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε παραδεχθεί αυτή την πραγματικότητα. Σημείωνε τότε στην απάντησή του:

«Το έργο με τίτλο «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Δ.Κ. Τυμπακίου, Δήμου Φαιστού, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου» συνολικού προϋπολογισμού 2.890.000,00 €, έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 με την υπ’ αριθμ. 63949/18-06-2019 απόφαση έγκρισης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων»

Δείτε: Ν. Ηγουμενίδης: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού να ασχοληθεί με την ουσία της υλοποίησης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Τυμπάκι

Τώρα βέβαια, θεωρώντας ότι η… μνήμη δεν υπάρχει, πήγε στο Τυμπάκι, υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση (αυτό είναι το μόνο που έχει κάνει για το θέμα εδώ και 1,5 χρόνο) και δήλωσε με το γνωστό αυτάρεσκο ύφος:

“Η χαρά είναι δικιά μου, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα από ένα άλλο μετερίζι να κάνουμε πράξη αυτά που χρόνια που έχει αναδείξει η κοινωνία μας, για να ενισχύσουμε την περιοχή μας, την τοπική οικονομία, την αθλητική οικογένεια αλλά και να δώσουμε ποιότητα στη νέα γενιά που επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί και να εξελιχθεί με αφετηρία τη Μεσσαρά. Αυτό είναι μόνο η αρχή, έχουμε βάλει μπροστά μια σειρά από έργα, τα οποία δουλεύουμε με όλους τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου με στόχο η Κρήτη, το Ηράκλειο και η Μεσσαρά να είναι και αθλητικός προορισμός, κάτι το οποίο φάνταζε ουτοπικό πριν μερικά χρονιά, παίρνει σάρκα και οστά δουλεύονται αρμονικά, αποβάλλοντας οποιαδήποτε σημεία που μας χωρίζουν”.

Στο ίδιο ύφος και η επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΑ, λες και το Κλειστό, η ένταξη του στο ΠΔΕ και η χρηματοδότηση έγιν από τον Λ. Αυγενάκη:

Δείτε και την ανάρτηση του κ. Αυγενάκη στο facebook:

Αντίδραση Ηγουμενίδη

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις από πλευράς του Υπουργείου Αθλητισμού για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Τυμπάκι, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ηγεσία του σημερινού Υπουργείου Αθλητισμού επιλέγει συστηματικά να εμφανίζει -ως δικά της- έργα που δρομολογήθηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο παράδειγμα το Κλειστό Γυμναστήριο στο Τυμπάκι που επί Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2019, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Μεσαράς.

Επομένως, η «υιοθέτηση» από πλευράς Υπουργείου ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 2.890.000 ευρώ και με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι πράξη ήδη διασφαλισμένη και γνωστή από τον Ιούνιο του 2019. Από τότε μέχρι σήμερα, δυστυχώς, μεσολάβησε με ευθύνη του Υπουργείου 1μιση έτος μέχρι την σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο της Μεσαράς είναι να ανοίξουν για το κοινό οι πόρτες του Γυμναστηρίου. Δηλαδή η υλοποίηση του έργου και όχι οι επικοινωνιακοί χειρισμοί του Υπουργείου.  Σε συνέχεια και άλλων έργων, όπως η επισκευή και συντήρηση του Κολυμβητηρίου Μοιρών, ενδιαφέρει επί της ουσίας να συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού. Ενδιαφέρει η υλοποίηση των έργων με πραγματικό κοινωνικό αντίκρισμα για τους πολίτες του Νομού Ηρακλείου. Θα το λέμε συνέχεια: Δεν ενδιαφέρουν οι επικοινωνιακές φούσκες, αλλά η ουσία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί