Ανοίγουν βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια – Πως θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου με το click away (Βίντεο)

Τα μέτρα που θα ισχύουν εν όψει των εορτών παρουσιάζει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ κατόπιν ραντεβού ενώ για τα βιβλιοπωλεία ο μέγιστος αριθμός ατόμων θα είναι τα τέσσερα άτομα σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, εφαρμόζεται επίσης από Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το click away, δηλαδή με παραλαβή του εμπορεύματος στην είσοδο του καταστήματος από τον πελάτη, κατόπιν ηλεκτρονικής παραγγελίας

Για τις μετακινήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση στις μετακινήσεις ισχύει από τις 22:00 έως τις 5:00 τα ξημερώματα. Για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Για τις εκκλησίες, ανέφερε πως θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο ανήμερα Χριστούγεννων και των Φώτων με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 9 και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς. Ο αγιασμός των υδάτων σε ανοιχτούς χώρους δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Επιπλέον, για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για τρεις ημέρες. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμα μία φορά μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες για το γεγονός ως το ιικο φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό στη χώρα γι’αυτό και το άνοιγμα της αγοράς όπως είπε δεν μπορεί να γίνει «με τον τρόπο που το θέλουμε».

«Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό: δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τους εμβολιασμούς

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στον εμβολιασμό του πληθυσμού: «Προετοιμάζονται ήδη για τον σκοπό αυτό, 1018 εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και 65 Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Προετοιμάζεται παράλληλα μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού με εγκυρότητα, επιστημονική τεκμηρίωση, και διαφάνεια, για συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας, τόσο για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός στις πόλεις και τα χωριά μας. Υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια αυτή – για ένα εγχείρημα πρωτόγνωρης έκτασης και αυξημένης δυσκολίας – είναι εθνική υπόθεση. Στην οποία όλοι οφείλουμε να συμμετάσχουμε, ώστε να φέρουμε στην ελληνική κοινωνία, το ταχύτερο δυνατό, την ανοσία και την απαλλαγή από τον ύπουλο κοινό εχθρό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί