Βρε, μπας και ο πρωθυπουργός είναι αμέτοχος;

Του Τάσου Παππά

Υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι πίσω από τις βρόμικες επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτός, λένε, σχεδίασε, οργάνωσε και καθοδηγεί την εκστρατεία για να πλήξει τον πολιτικό αντίπαλό του και να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του είναι πολλά, οι αστοχίες της δεν είναι δυνατόν να κρυφτούν, οι γκάφες των υπουργών αλλεπάλληλες και η ελαφρότητα του κ. Μητσοτάκη (η ποδηλατάδα στην Πάρνηθα) «έπαιξε» ακόμη και σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το επιτελείο του κατασκευάζει θέματα για να δυσφημήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα σπρώχνει σε φιλικά μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια έρχεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να τα συντηρήσει στην επικαιρότητα, εκδίδοντας ανακοινώσεις και απαιτώντας από τον τέως πρωθυπουργό να απολογηθεί. Ισχυρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δεξιά μετέρχεται τέτοιες μεθόδους.

Σε όλες τις περιπτώσεις είχε τη βοήθεια ορισμένων δικτύων…ενημέρωσης. Αυτά ανέλαβαν την εκλαΐκευση της ιστορίας -έδιναν δηλαδή μασημένη τροφή- και βομβάρδιζαν με «αποκαλύψεις» επί μέρες το κοινό. Οταν τελείωναν τα σκάγια για τη μια υπόθεση ή αποδεικνυόταν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει ζουμί, αδιαφορούσαν για το στραπάτσο, έβγαζαν άλλη στο προσκήνιο και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός δούλευε ρολόι. Η εκτίμηση που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο του Κ. Μητσοτάκη δείχνει σωστή. Είναι όμως; Στο οχυρό της βεβαιότητας μπουκάρουν η αμφιβολία και ο αντίλογος:

Οντως συμφέρει τον κ. Μητσοτάκη να ανοίξει τέτοιο θέμα σήμερα; Μπορεί η κυβέρνηση να έχει αποτύχει στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μπορεί οι επιδόσεις της στην οικονομία να είναι κακές, μπορεί το μέλλον να φαντάζει ζοφερό για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και τη μεσαία τάξη, μπορεί οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν τη φθορά, μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να συμπεριφέρεται με επιπολαιότητα σε διάφορα ζητήματα, ωστόσο τον ωφελεί μια συζήτηση γύρω από τα προσωπικά θέματα;

Τι θα κερδίσει που οι αντίπαλοί του θα θυμίσουν στους ψηφοφόρους ότι είναι ο πλουσιότερος Ελληνας πολιτικός, ότι αυτός και η σύζυγός του έχουν στην κατοχή τους 32 ακίνητα, επτά αυτοκίνητα, έπαυλη μεσοτοιχία με την έπαυλη του Χριστοφοράκου (Siemens) στην Τήνο; Τι θα κερδίσει που θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια τα προβληματικά δάνεια του «Κήρυκα Χανίων», η αγορά του σπιτιού του Βολτέρου στο Παρίσι; Τι θα κερδίσει που οι αντίπαλοί του θα φρεσκάρουν τη μνήμη των ψηφοφόρων για τα δάνεια που έχει πάρει το κόμμα του, τα οποία, με τις γενναιόδωρες ρυθμίσεις που εξασφάλισε από τις διοικήσεις των τραπεζών προβλέπεται ότι θα τα ξοφλήσει τον επόμενο αιώνα -και αν;

Ξέρει, βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης ότι τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης θα κάνουν το καθήκον τους, θάβοντας τις υποθέσεις που τον ενοχλούν. Ωστόσο κι αυτά δεν γίνεται να κάνουν θαύματα. Η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι συνεχής και θα ζητάει με ανακοινώσεις, δηλώσεις στελεχών της, πιθανότατα και με ερωτήσεις στη Βουλή, από τον πρωθυπουργό να απαντήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι η αδελφή του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να αδειάσει τους εμπνευστές αυτής της ιστορίας. Παλιά καραβάνα της πολιτικής, η κ. Μπακογιάννη βλέπει τις απειλές που καραδοκούν.

Οπότε τα ερωτήματα παραμένουν: Εχει άγνοια του κινδύνου ο κ. Μητσοτάκης; Είναι τόσο πανικοβλημένος που δεν είναι σε θέση να αναλύσει σωστά την κατάσταση και να αποφύγει τις παγίδες; Μήπως δεν έχουμε να κάνουμε με σχέδιο Μητσοτάκη, αλλά με σχέδιο ομάδων εντός και εκτός κυβέρνησης, εντός και εκτός κόμματος, που έχουν στόχο να τσαλακώσουν και τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Ανάγωγα

Οταν θα κλείσει ο κύκλος της ιστορίας με το σπίτι στο Σούνιο, το γεύμα δεν θα τελειώσει. Θα σερβιριστούν ξαναζεσταμένα τα πιάτα με τον Καλογρίτσα, τον Πετσίτη και τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσάβες και τον Μαδούρο. Και –πού ξέρεις;– μπορεί να ανακαλυφθούν και οι γιάφκες που είχε νοικιάσει ο Τσίπρας για να προστατεύσει τις ένοπλες συνιστώσες του κόμματός του, όπως τον είχε καταγγείλει το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου!!!

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί